25.03.2020-17:11 (Son Güncelleme:26.04.2024-00:56)


1

Çin

Çin

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını etkisini Avrupa üzerinde hissettirmeye devam ediyor. Merkez üssü Asya'dan Avrupa'ya doğru kayarken bu durumdan en çok İtalya etkilendi. İtalya üzerinden Avrupa ülkelerine yayılan virüsten İspanya da oldukça çok etkilendi.



2

İspanya

İspanya

İspanya ile İtalya arasındaki ortak nokta ise umursamazlık oldu. İki ülke yönetimi ve vatandaşları virüsün ilk yayılmaya başladığı günlerde gerekli olan tedbirleri zamanında alamadı. Özellikle İspanya'da virüs nedeniyle karantina altına alınan oteldeki vatandaşların rahat davranışları, virüsün ülkede hızlı bir şekilde yayılacağını ön gösterdi.



3

NATO

NATO

Virüs nedeniyle ülkede her gün yüzlerce insan hayatını kaybederken, İspanya, NATO'dan acil olarak tıbbi ekipman yardımı istedi.



4

Çin'de bugüne kadar toplamda 3 bin 285 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Çin'deki durum normale dönerken İspanya'daki son gelişmeler durumun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.



5

İspanya'da bir günde 700'den fazla insan coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu ölümlerle birlikte ülkedeki ölüm sayısı 3 bin 434'e yükseldi.



6

İspanya bu alanda Çin'i geçti ve coronavirüs kaynaklı en çok ölümün yaşandığı ikinci ülke oldu. Otoriteler salgının önüne geçilemezse İspanya'daki ölüm sayısının on binlere çıkacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR