22.04.2022-16:29 (Son Güncelleme:19.08.2022-08:55)


1

Evlenmiş kadın ve koca, evlilik hayatlarının mutlu ve mesut yaşayabilmeleri için bazı sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir.



2

Evlilikte kadın ve erkek birbirine hoş görülü ve nazik olmalıdır.



3

Eşler birbirlerinin kırmızı noktalarını bilmeli, o sınırları ihya edecek durumlardan kaçınmalıdır.



4

Kadın ve koca birbirlerinin akrabalarına saygısızlıkta asla bulunmamalı, hürmetten kaçınmamalıdır.



5

Bir kadın, aile sırlarını herhangi bir kimseye söylememeli aile taşını yerinden oynatacak durumlardan uzak durulmalıdır.



6

Kadın, kocanın istekleri doğrultusunda Peygamber Efendimizin her daim bahsettiği güzel ahlaklı olma hususunda davranmalı, kocasını incitecek söylemlerde bulunmamalıdır. Kocanın da hanımının istemediği bir şeye zorlaması caiz değildir. Her iki tarafta birbirine saygılı ve hoş görülü davranması mutlaktır.



7

Kadın her ne koşulda olursa olsun kanaat etmelidir. Malın varlığına ya da yokluğuna kanaat etmeli, nasip edenin Allah olduğunu unutmamalıdır. Bir kadın arsızlık, açgözlülük gibi gafletlere düşmemeli kocasını evinden soğutacak söylemlerde bulunmamalıdır. "Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem şöyle buyurdular: (Aza kanaat etmeyen, çok ile doymaz.)" -Beyheki



8

“Erkekler kadınlar üzerine hâkimdirler. O sebeple ki Allah onlardan kimini (erkekleri) kiminden (kadından) üstün kılmıştır. Birde (erkekler onların) mallarından infak etmektedirler. İyi kadınlar itaatli olanlardır.” -Nisa, 34

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR