15.04.2022-15:24 (Son Güncelleme:15.04.2022-16:36)


1

Evlilik birliğini tamamlamış kadın ve koca, ilk gecede oldukça nazik sevecen ve yumuşak davranmalıdır. Erkek, hayatını birleştirdiği kadını psikolojik yönden hazırlamalı, onu güçlendirmelidir. Herhangi bir şekilde eşini olumsuz yönde etkileyecek davranışlardan kaçınmalı, eşine iltifat etmelidir.



2

Erkek aceleci ve kaba olmamalıdır. Erkek, evlendik istediğim her şeyi yapabilirim mantığından uzak durmalı, yatak hayatlarında eşini mutlu etmelidir.



3

İnancı gereği daha önce hiçbir kadınla cinsel ilişki yaşamayan erkek, kadını yakından gördüğünde ya da dokunduğu için anlık olarak boşalma yaşayabilir.



4

YARIM SAAT BEKLENİLMELİ

YARIM SAAT BEKLENİLMELİ

Bu durumda endişeye kapılmadan yarım saat beklenilmeli ve akabinde bu düşünceyi kafadan uzaklaştırarak, ön hazırlık için yakınlaşmaya geçilmelidir.



5

Temas her iki tarafta da eşit ölçüde olmalı, aktifliğin dozu kaçmamalıdır. Kadın ise, erkeğin verdiği heyecana karşılık vermeli, ona tüm zamanlarda gösterdiği sevgi ve ilginin en büyüğünü göstermelidir.



6

İlk gece de önemli olan bir diğer konu ise ön hazırlıktır. Ön hazırlıkta, çiftler birbirini rahatlatmalı, gerginliği üzerinden atmalıdır.



7

Bu bağlamda, damadın gelini kendi eliyle kıyafetlerini çıkarması doğru değildir. Gelin ve damat kıyafetlerini kendi çıkarmalıdır.



8

Damat, ilk gece de yatak odasına nezaketle içeri girmeli, eşi olan kadına nahif ve sevecen davranmalıdır. Gelin de aynı şekilde eşine güler yüzlü olmalı, çekingenliği bir tarafa bırakmalıdır.



9

Bu gecede iki rekat namaz kılınarak dua edilmelidir. Bu güne kavuşmanın mutluluğu ve gelecek günlerin aynı şekilde saadetli geçmesi için dua edilmelidir.



10

Odanın ışığı da bir o kadar önemlidir. Loş sarı bir ışık, ilk geceyi daha duygulu kılar.



11

Bu süreçten sonra yaşanılanlar çiftin arasında özel kalmalıdır. Birbirlerine nazikçe dokunmalı, şefkatle kucaklamalıdır. Durumun heyecanına kapılmamak oldukça önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR