06.11.2019-09:52 (Son Güncelleme:08.07.2023-09:05)


1

Kimdir?

Kimdir?

Işın Funda Büyükkaraca ya da sahne adıyla Işın Karaca, 7 Mart 1973 tarihinde Londra dünyaya geldi. Kıbrıs Türkü’dür. Londra'da doğan Işın Karaca, öğrencilik yıllarında başladığı müzik hayatını Londra IV King Edward Okulu'nda Tiyatro okurken de devam etti.



2

Kıbrıslı restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca ile Afyonlu emlakçı olan Ali Büyükkaraca'nın ilk çocukları olarak doğmuştur. İngiltere'de Müzikal Tiyatro üzerine eğitim gördü. 19 yaşında Soner Kıvanç ile yaptığı ilk evlilikten Erda Kıvanç adında bir oğlu dünyaya geldi. İlk eşinden daha sonra boşandı. Aranjör Erdem Yörük ile 12 yıl süren ilişkisi olmuştur. Stilist, sanat ve klip yönetmeni Sedat Doğan'la 2009'dan beri birlikteliğini 2010 yılı kasım ayı sonunda bitirmiştir. Tekrar barışan çift, 30 Mayıs 2011 tarihinde dünya evine girmiştir. İkinci çocuğu Mia 2011 yılında dünyaya gelmiştir. İkinci eşi Sedat Doğan ile Eylül 2012 tarihinde boşanmaya karar vermişlerdir.



3

Işın Karaca hastalığını açıkladı

Işın Karaca hastalığını açıkladı

2.sayfada yer alan habere göre hastalığı hakkında çaıklama yapan Işın Karaca “Gördüğünüz üzere saçım yok, kaşlarım yok, kirpiklerim de… Hatta vücudumun hiçbir yerinde kıla dair bir şey yok” dedi ve nedenini şöyle açıkladı:Ben hep bir umutla saçlarım geri gelecek diye beklerken hastalık bu noktaya geldi…Hayır arkadaşlar kanser tedavisi görmüyorum!!Hastalığımın adı Alopeci Universal (AU) Kısaca saç kıranın son evresi… Kafama yediğim iğne sayısını, yuttuğum akıllı ilaçların miktarını unuttum. Hiç biri fayda göstermedi…" ifadelerini kullandı.



4

Boşanma davası sırasında barışan çift daha sonra tekrar ayrılarak, 6 kasım 2013 günü anlaşmalı olarak boşanmıştır. Işın Karaca 28 Aralık 2016 tarihinde ise Tuğrul Odabaş ile evlendi. 2017'de ve 2019'da eski eşi Sedat Doğan Brezilya'da hırsızlık yaparken yakalanmış ve cezaevine girmiştir. Nisan 2019'da Karaca'nın, boşandığı eski eşinden kalan 1 milyon liralık borcu ödemek için uğraştığı öğrenildi. Kasım 2019'da Karaca, Tuğrul Odabaş'tan tek celsede anlaşmalı olarak boşandı.



5

Işın Karaca geçtiğimiz günlerde genç sevgilisi ile Bodrum'a tatile gitti. Tatil sırasında aşka gelen ünlü şarkıcı sevgilisiyile öpüşmeye başladı. Objektiflere yansıyan bu görünütler sonrası internet kullanıcıları Karaca'yı sert bir dille eleştirdi ve Gülşen'e söylediği lafları hatırlattı.



6

Konserde yaralandı

Konserde yaralandı

Güçlü sesi ile dikkat çeken Işın Karaca konser sırasında geçirdiği iş kazası sonrasında hastanelik oldu. Yüksek ökçe kazası geçiren ünlü sanatçı Işın Karaca'nın bir bacağının sargıda hali hayranlarını üzdü. Instagram'dan hastane görüntülerini yayınlayan Işın Karaca paylaşımına ''İş kazası deyip geçmeyelim... Topuklu ayakkabıdan düşmekte marifet ister'' şeklinde not düştü.



7

Müzik Kariyeri

Müzik Kariyeri

Müzik kariyerine Panik Atak grubu üyesi olarak başlamış, grup daha sonra albüm yapamadan dağılmıştır. Sanıldığının aksine Işın Karaca ilk Sezen Aksu'nun değil, Yıldız Tilbe'nin vokalistliğini yapmıştır. Hülya Avşar sayesinde Sezen Aksu ile tanışarak vokalistliğini yapmaya başlamıştır. 1997'de Disney'in animasyon çizgi filmi Herkül'ün Türkçe film müziklerinden "Kutsal Gerçek I-II-III", "Sıfırdan Oldu", "Söyleyemem", "Bir Yıldız Doğuyor" adlı şarkıları Melis Sökmen, Tuba Önal, Sibel Gürsoy, Yonca Karadağ gibi isimlerle beraber söyledi. Müziklerin Alan Menken'e, orijinal sözlerin David Zippel'e ait filmin müziklerinin Türkçe Söz Yazarı ise Işın Karacadır. 1999'da kurulan "Panic Attack" adlı grubun solistliğini yaptı. Grup hiçbir albüm çıkaramadan dağıldı.



8

İki kere Eurovision Türkiye elemelerine katıldı. 2000 yılında 'Bir Kırık Sevda' ve 2001 yılında 'Kaderimsin' adlı şarkılarla Türkiye elemelerini kazanamadı ama OGAE İkinci Şans Yarışmasında Türkiyeyi temsil etti. "Bir Kırık Sevda" 2000 yılında 104 puanla 7. olurken, "Kaderimsin" 2001 yılında 52 puanla 14. oldu. Sezen Aksu'nun "Oh oh" ve "Allahın Varsa" adlı kliplerinde oynadı.



9

2000 yılında Fresh B'nin "Gerçek Kal" albümünde "Geçmişe Yolculuk" adlı şarkıya düet yaptı. 2001'e kadar Sezen Aksu'ya vokalistliğini devam ettirdi. Üç albüm dışında birçok projeye de katkıda bulunmuştur. Tema Vakfının Bir Milyar Meşe projesi için bestelenen "Meşe Şarkısı"nı diğer sanatçılarla beraber yorumladı. Birçok reklam jingle'ı seslendiren sanatçı; Coca Cola, Saray Halı, Piyale, Aria, Powertürk gibi markaların reklamlarını seslendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr