İş ararken nelere dikkat edilmeli? Yeni mezunların iş ararken dikkat etmesi gereken maddeler

İşsizlik oranları artarken iş arayanların sayısı da her geçen gün artıyor. Bununla birlikte iş ararken dikkat edilmesi gereken noktalar da merak edilmeye başlandı. Okuldan yeni mezun olan ve henüz iş bulamayan kişiler, iş ararken dikkat edilmesi gereken noktalar nedir? Sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

16.05.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-16:30) İş ararken nelere dikkat edilmeli? Yeni mezunların iş ararken dikkat etmesi gereken maddeler

Türkiye’de ekonomik sıkıntıların her geçen gün artmasıyla birlikte işsizlik oranları da artıyor. Bununla birlikte, iş aranırken dikkat edilmesi gereken noktalar da gündeme geldi. Kısa sürede iş bulmak isteyenler, iş ararken doğru yöntemleri kullanmak istiyor. 

İş ararken umutsuzluğa kapılmak ve sabırsız davranmak, kişinin motivasyonunu bozabilir. Bu gibi durumlarda motivasyonu güçlü tutmak ve vazgeçmemek gerekir. Bir hafta içinde, bir ay içinde ya da yakın bir süre içinde iş bulunabilir. Önemli olan kişinin umudunu yitirmemesidir.

Alınan eğitim doğrultusunda kendi mesleğinize göre bir iş bulmak bazı durumlarda zor olabilir. Bu gibi durumlarda alınan eğitimleri değerlendirerek yapılabilecek meslekler göz önüne alınmalıdır. Bu durum iş bulma sürecini kolaylaştırmaktadır.

Sahte ilanlara dikkat edilmeli

Sahte ilanlara dikkat edilmeli!

Kısa zaman içinde çok para kazanmayı vaat eden ilanları dikkate almamak gerekir. Bu ilanlar gerçek değildir. İnsanları dolandıran ilanlar olmaları çok yüksektir. 

İş görüşmelerine vaktini geçirmeden hazır bir şekilde gitmek olumlu bir izlenim bırakacaktır. İş görüşmesinden vazgeçildiyse bunu başvuru yapılan kuruma bildirmek ve uygun bir şekilde ifade etmek gerekir. Nezaket ve saygı iş hayatında önemli konuların başında gelir.

İş pozisyonunun abartılarak anlatılmadığı ve düzgün bir dil kullanılan iş ilanlarına başvurmak önemlidir. İlandaki özelliklere sahip değilseniz işe başvuruda bulunmak hata olabilir. Bir ilanda belirtilen özelliklerin hepsini taşımak da mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda sahip olunan özellikler göz önüne alınmalıdır. 

Yeni mezunların iş ararken dikkat etmesi gereken maddeler

İş başvurusu yaparken mülakat yöntemlerini de dikkate almak gerekir. İş görüşmesinde kişinin kendini doğru bir şekilde ifade etmesi son derece önemlidir. Sorulan sorulara doğru ve anlaşılır şekilde cevap vermek iyi bir izlenim bırakacaktır. Vücut dili de iş görüşmeleri sırasında önemli detaylardan biridir. İşverenler üzerinde, kendine güvenen, ilgili ve dikkatli adaylar güçlü bir etki bırakmaktadır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal