İranlı Milletvekilleri Dışişleri Bakanı Zarif'in Görevine Devam Etmesini Talep Ediyor

İran milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu Salı günü Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani’ye bir mektup göndererek Dışişleri Bakanı Javad Zarif’in istifasını geri çekmesini talep ettiler.

26.02.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-12:36) İranlı Milletvekilleri Dışişleri Bakanı Zarif'in Görevine Devam Etmesini Talep Ediyor

İran milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu Salı günü Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani’ye bir mektup göndererek Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in istifasını geri çekmesini talep ettiler.

Rouhani, Zarif'in Pazartesi günü Instagram'da duyurduğu istifayı henüz resmi bir şekilde kabul etmedi.

İSTİFASINI DUYURMUŞTU

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

MUHAFAZAKAR SİYASETÇİLERİN ELEŞTİRİLERİ YÜZÜNDEN 

Cevad Zarif, İran ile Batılı ülkeler arasında nükleer anlaşmanın mimarı olmuştu. Trump yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesi ve Tahran yönetimine karşı yaptırım uygulaması Ruhani hükümetine yönelik eleştirileri şiddetlendirmişti.

İran'da muhafazakar politikacılar, BM ve İran arasındaki nükleer müzakerelere karşı çıkıyordu. Cevad Zarif'in istifasında bunun etkili olduğu konuşuluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal