İran’dan Ermenistan’a Yardım

İran resmi haber ajansı IRNA, terörist devlet Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı röportajda Ermeni tezlerini destekledi. Paşinyan da, “İran’ın her koşulda kendilerine yardımcı olduğunu” söyledi.

24.10.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-13:13) İran’dan Ermenistan’a Yardım

İşgalci ve terörist Ermenistan’a Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’dan sonra, İran’dan da açık destek geldi. Paşinyan’ın sıklıkla, müslümanlarla savaştığını belirtmesine rağmen adı geçen devletlerin müslüman kimliğine sahip olması, yaptıkları destekle çelişiyor.

ABD’nin desteği ile İran’da Şah Rıza Pehlevi’ye karşı yapılan sözde "İslami devrim" rejimi de açıkça Ermenistan’ın yanında yer aldı.

Ortadoğu’da bir çok terörist faaliyetlerde bulunan İran’ın resmi haber Ajansı IRNA'in Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı röportajda, İran’ın da Ermenistan’a tam destek verdiği ortaya çıktı. Röportajda, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 'İran'ın Karabağ'da kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiklerini' dile getirdi.

Paşinyan, İran’ın her platformda kendilerini desteklediklerini belirterek şunları söyledi: "İran, bu savaşta da gerekeni yaptı. Yabancı güçlerin Karabağ’da olmasına karşı durdu ve onlara karşı çabalıyor (savaşıyor)."

İran'ın Türkiye'nin Güney Kafkasya'da artan etkisini azaltabileceğini öne süren Paşinyan, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Ermenistan olarak İran'ın bölgedeki gücünü biliyoruz ve bunu sürekli yanımızda hissediyoruz. Türkiye'nin Güney Kafkasya’da yayılmacı politikalarına karşı İran'ın engel olabileceğine inanıyoruz. İran bu konudaki çabalarını daha da arttırmalıdır. Güney Kafkasya’dak Türk yayılmacılığını engellemelidir."

IRNA muhabirinin Paşinyan’a sorduğu sorularda Paşinyan'ın ısrarla İran'ın Ermenistan'ı koruyacağını vurgulaması da dikkat çekti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal