İran Lideri Hamaney, Kendi Ülkesinin Geliştirdiği "COVIRAN Barakat" Aşısını Oldu

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin koronavirüse karşı geliştirdiği aşının ilk dozunu yaptırdı.

25.06.2021-21:12 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-21:23) İran Lideri Hamaney, Kendi Ülkesinin Geliştirdiği "COVIRAN Barakat" Aşısını Oldu

İranlı bilim insanlarının geliştirdiği "COVIRAN Barakat"in acil kullanımına onay verilmesinden sonra ülke lideri Hamaney aşının ilk dozunu olmak için koltuğa oturdu.

Hamaney, canlı yayında esnasında yerli aşıyı vurulduktan sonra yaptığı açıklamada, çok ısrar edilmesine rağmen bu zamana kadar aşı olmadığını ve İranlı bilim insanlarının geliştirdiği aşıyı beklediğinin altını çizdi.

HAMANEY 'BARAKAT'I YAPTIRDI, ABD'Yİ ELEŞTİRDİ

İran lideri Hamaney’in aşı işlemi esnasında hazır olan Sağlık Bakanı Said Nemeki de aşı temininde yapılan kısıtlamalar ve engeller sebebi ile ABD’ye eleştiride bulundu.

İran, COVIRAN Barakat'ı 29 Aralık 2020'de ilk defa insan üzerinde test etmiş ve başarılı sonuçlar alındığını dile getirmişti.

Bilim Kurulunun başında olan Muhammed Muhbir'in kızı Tayyibe Muhbir, aşının yapıldığı ilk gönüllü olmuştu.

AŞININ İLK DENEMESİ 28 ŞUBAT'TA YAPILDI

Ülkenin ikinci yerli aşısı Razi Cov Pars'ın insan üzerindeki ilk denemesi ise 28 Şubat'ta uygulanmış, ilk aşamada aşı 133 gönüllüye yapılmıştı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, 14 Haziran’da koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı COVIRAN Barakat'ın acil kullanımına izin verildiğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal