Irak'ta Aynı Lokantadan Falafel Yiyen 500 Kişi Zehirlendi!

Irak'ta yaşanan olayda, bir lokantadan yemek yiyen yaklaşık 500 kişi gıda zehirlenmesi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

03.11.2021-13:33 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-13:40)

Irak'ta yaşanan olayda, 500'den fazla kişi yedikleri falafel adlı yemekten zehirlendi.-

Irak'ın güney eyaletlerinden Meysan bölgesinde yaşanan olayda, aynı lokantadan yemek yiyen 500 kişinin zehirlendiği açıklandı.

Irak basınına yansıyan haberlere göre, Meysan'daki lokantada falafel adlı yiyeceği yiyen 500'ün üzerindeki kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

HASTANELER YETERSİZ KALDI

Meysan bölgesinden gelen açıklamalara göre, hastanelerin zehirlenen kişilere bakmakta zorlandığı belirtildi. Yetersiz kapasite ve ekipman eksikliğinden dolayı zehirlenen kişiler çevre bölgelere yönlendirildi.

LOKANTA SAHİBİ TUTUKLANDI

Meysan Polis Dairesi yaptığı açıklamada olay hakkında soruşturma başlattığını belirtirken Lokanta sahibi ve 6 çalışanın gözaltına alındığını bildirdi.

FALAFEL NEDİR?

Falafel ya da Tamiya, humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur. Orta Doğu mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan falafel, Irak'ta da vazgeçilmez ayaküstü yemekler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal