Instagram, Üzerinde Oynama Yapılmış Fotoğrafları Etiketleyecek

Fotoğraflarınızı daha güzel hale getirmek için fotoğraf düzenleme programları kullanıyorsanız Instagram yakın zamanda bunları tespit ederek yanlış bilgi (false information) olarak işaretleyebilir.

18.01.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-13:28) Instagram, Üzerinde Oynama Yapılmış Fotoğrafları Etiketleyecek

Instagram üzerinde fotoğrafını beğenmeyen veya daha güzel olmasını isteyenlerin yaptığı şeylerden biri kuşkusuz Photoshop gibi fotoğraf düzenleme programları oluyor. Hatta pek çok tasarımcı takipçilerine yeteneklerini göstermek amacıyla Photoshop ile oynanmış fotoğraflarını paylaşıyor.

Bununla birlikte bu tür fotoğraflar artık filtreye takılabilir. Bilindiği gibi bazı fotoğrafların manipüle edilerek sahte haberler oluşturuluyor. Instagram da son dönemdeki sahte haber tepkileri nedeniyle önemli bir adım attı.

Kullanıcılar tarafından rapor edilen bilgilere göre üzerine oynama yapılmış fotoğraflar Yanlış Bilgi etiketi ile etiketleniyor. Bu aslında manipüle edilmiş fotoğrafların tespiti için ancak görünümünü güzelleştirmek için fotoğraflarda oynama yapanlar için de risk oluşturuyor. Çok doğal çıktığınızı düşünen takipçileriniz bir anda Yanlış Bilgi etiketi ile karşılaşabilir.

Facebook, üzerinde oynanmış fotoğrafların silinmeyeceğini ancak etiketleneceğini belirtiyor. Moderatörler etiketlenen fotoğrafları inceleyerek nihai kararı verecek. Bu bakımdan sadece görünüşünü güzelleştirmek isteyenler bir süre sonra bu etiketten kurtulabilecek. Sonraki dönemde bu algoritmaların daha iyi hale getirileceği düşünülüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal