İngiltere’de Sağlık Sistemi Çöktü

Koronavirüs pandemisi sebebiyle Britanya'da Ulusal Sağlık Sistemi'ne bağlı hastanelerde 4.5 milyon şahsın düzenli işlemleri için bekleme sırasında olduğu belirtildi.

15.01.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-12:31) İngiltere’de Sağlık Sistemi Çöktü
İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) Kasım 2019 - Kasım 2020 tarihinde tedavi için hastanelerde bekleyen insanların sayılarıyla ilgili bir rapor paylaşıldı.

Bu verilere bakıldığında, hastanelerde tedavi sırasında olan insan sayısı 4 milyon 460 bine yükselirken, bu kayıtların alınmaya başlandığı 2007 yılından bu yana görülen en fazla "bekleyen hasta" sayısına ulaşıldı.

EN ÜST DÜZEYE ÇIKTI

Ülkede, 52 haftadan daha uzun zamandır tedavi olmayı bekleyen kişi sayısı da neredeyse 200 bin oldu.

İngiltere'de, acil servislere kabul edilenlerin sayısı bir önceki seneye kıyasla %32 gerileyerek 1 milyon 500 bin olurken, bu gerilemenin insanların koronavirüs pandemisine karşı verdiği tepki sebebiyle olduğu belirtildi.

BOŞ YATAK KALMADI

NHS'nin verilerine bakıldığında, her beş büyük hastaneden birinin yoğun bakımında yetişkinlere boş yatak kalmadı.

Görevliler, ortaya çıkan tablonun kovid-19'un sağlık sistemindeki tesirini somutlaştırdığını ifade ediyor.

İngiltere'de kovid-19 daha hızlı yayılan bir çeşidinin tesğit edilmesinin akabinde vakalar ve can kaybında ciddi artışlar görüldü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kovid-19 pandemisi sebebiyle hastaneler ile yoğun bakım servislerinin her zamankinden daha çok tehlie altında olduğunu açıklamıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal