İngiltere'de Müslüman Milletvekili Ağlayarak Anlattı: İslamofobik ve Irkçı Saldırılara Uğradım!

İngiltere'de İşçi Partili Müslüman milletvekili Zarah Sultana İngiltere’de İslamofobinin çok yaygın olduğunu belirterek Göz yaşalrı içerisinde uğradığı İslamofobik ve ırkçı saldırıları anlattı.

10.09.2021-10:34 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-10:34) İngiltere'de Müslüman Milletvekili Ağlayarak Anlattı: İslamofobik ve Irkçı Saldırılara Uğradım!

İslamofobinin İngiltere'de oldukça gerçek olduğunu belirten milletvekili Zarah Sultana Müslüman bir kadın olarak parlamentoya girmesinden itibaren birçok islamofobik ve ırkçı saldırılara uğradığını gözyaşları içinde anlattı.

MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN KÜFÜR EDİLİYORDU

Millet vekili Zarah Sultana, İslamofobiyi konu alan parlamento komitesi oturumunda konuştu. Milletvekili Sultana İngiltere’de milletvekili seçilmesinden buyana yaşadığı islamofobik ve ırkçı saldırıları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Milletvekili Sultana açıklamasında ‘Milletvekili seçilmeden önce, toplumun gözü önünde Müslüman bir kadın olma konusunda gergindim. Çocukluğumdan buyana büyürken, önde gelen İngiliz Müslümanlarının maruz kaldığı suiistimalleri gördüm. Kolay bir yolculuğa çıkmayacağımı biliyordum. Bugün endişelenmekle yanıldığımı söylemek istiyorum, Müslüman genç kızlar bana nasıl olduğunu sorduğunda, endişelenecek bir şey olmadığını, Müslüman olmayan arkadaşları ve meslektaşlarıyla aynı zorluklarla karşılaşacaklarını söylemek isterim. Ama Sayın Başkan, doğrusu bunu söyleyemem çünkü parlamentodaki kısa süremde benim deneyimim bu değil. Örneğin, bir kişi bana şöyle yazdı: 'Sultana, sen ve senin Müslüman güruhun insanlık için gerçek bir tehlikesiniz', bir diğeri gittiğim her yerde 'kötü şey olduğumu' yazdı ve yakın zamanda, 'Avrupa sizi kusacak.’ dedi. Üçüncüsü bana 'terör sempatizanı ve dünyanın pisliği' dedi ve bu onların parlamenter olmayan dillerinden arındırılmış olanlar’ dedi. Milletvekili Sultana bu sözleri söylerken gözyaşlarına hakim olmayarak ağlamaya başladı.

İSLAMOFOBİ VE IRKÇIKLIK İLE BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Parlamentoda göçmen halklarının hakları için konuştuğunda, Filistin halkını desteklediğinde veya eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'i Afganistan'daki savaş için eleştirdiğinde ise durumun çok daha kötüye gittiğini ağır eleştirilere maruz kaldığını belirten milletvekili Sultana ‘Bir küfürlü mektup geldi. Mektupta şöyle yazıyordu: 'Şehirlerimiz Müslümanlarla dolu, onları Pakistan'a gönderin’ şeklinde ağır eleştirilerin geldiğini ifade etti. Başörtüsü takanların ayrımcılığa maruz kaldığını ifade eden milletvekili Zarah Sultana islamofobi ve ırkçılıkla hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini hatırlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal