21.03.2020-11:51 (Son Güncelleme:19.04.2024-21:37)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını, sınırlarını aşarak birçok ülkeye sıçradı. Devletler hızla yayılan salgının önüne geçebilmek için önlemlerini almaya devam ediyor. Alınan önlemlerden en önemlisi ise sosyal izolasyon oldu. Hükümetler vatandaşlarını evde kalma yönünde uyarırken, birçok ülkede sokağa çıkma yasağı getirildi.



2

İngiltere'de devlet; hasta, yaşlı ve sağlık çalışanlarının alışveriş yapması için uygulamaya koyduğu gri saat uygulamasını dikkate almayan İngilizler süper marketlere akın etti. Evlerine ihtiyaç fazlası stok yapan vatandaşlar rafların boşalmasına neden oldu. İngiltere'de bir sağlık çalışanı gece vardiyasından çıktıktan sonra markete giderek alışveriş yapmak istedi fakat rafların boş olması nedeniyle ihtiyacı olan ürünleri alamadı.



3

Sağlık çalışanı kadın market raflarını boş görünce gözyaşları içinde insanlara, "Biz sizin hayatınızı kurtarıyoruz lütfen rafları bu şekilde boşaltmayın." diyerek sitemde bulundu. Markette bulunan başka bir kişi tarafından çekilen fotoğrafın sosyal medya üzerinden yayınlanmasından sonra insanlar rafları boşaltanlara büyük tepki gösterdi.



4

Başbakan Boris Johson defalarca insanlara market raflarını boşaltmaya haklarının olmadığı uyarılarını kimse dikkate almadı.



5

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle 33 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte ölü sayısı 177'ye yükseldi.



6

Toplam vaka sayısı ise 3 bin 983'e çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR