20.03.2020-18:07 (Son Güncelleme:25.04.2024-16:48)


1

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), dünyayı birbirine katan coronavirüs ile mücadele için acil önlemler almaya devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan hastaneler için yeteri kadar medikal malzeme ve solunum yolu cihazı sözü alan NHS, sağlık personeli problemini ortadan kaldırmak için de harekete geçti. Coronavirüs salgınıyla mücadele için emekli 65 bin doktor ve hemşireye tek tek mektup gönderilerek, vazifeye geri dönmeleri ricasında bulunuldu.



2

İskoçya da bunu gib bir adım atıyor. İskoçya'da son 3 sene içerisinde herhangi bir sebeple görevi bırakan sağlık personellerinin tekrar görevlerinin başlarına dönmeleri emredildi.



3

JOHNSON: 12 HAFTADA DURUMU TERSİNE ÇEVİREBİLİRİZ

JOHNSON: 12 HAFTADA DURUMU TERSİNE ÇEVİREBİLİRİZ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, halkın verilen önerilere uyması durumunda yeni tür coronavirüs (Covid-19) halin 12 haftada tersine döndürelebileceğini belirtti. Johnson, basın toplantısında, "Önümüzdeki 12 hafta içinde corona virüste durumu tersine çevirebilir ve bu virüsü gönderebiliriz. Ancak bu durum sadece belirlediğimiz adımları atarsak olur" diye konuştu.



4

Johnson, ilk defa bir İngiliz hastanın "Covid-19 tedavisi" denemesine tabi tutulduğunu belirtti. Şahısların belirti göstermeden hastalığı atlatıp atlatmadıklarını öğrenebilecekleri antikor testlerinin başarılı şekilde geliştirilmesi durumunda bunlardan yüz binlerce tedarik edebileceklerini belirten Boris Johnson, böyle bir testin insanların korkmadan işlerine dönebileceği anlamına geldiğinin altını çizdi. İşletmelere "Çalışanlarınızın arkasında durun, biz de sizin arkanızda duracağız" mesajı veren Johnson, bir destek paketi açıklayacaklarını dile getirdi.



5

KRALİÇE İKİNCİ ELIZABETH LONDRA'DAN AYRILDI

KRALİÇE İKİNCİ ELIZABETH LONDRA'DAN AYRILDI

Başkent Londra'yı terk ederek 35 kilometre mesafede İngiliz Kraliyet ailesinin sürekli konutlarından biri olan Windsor Kalesi'ne giden 93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth yazılı açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamasında, "Birleşik Krallık ve dünya çapında birçok kişi ve ailenin büyük bir endişe ve belirsizlik dönemine girdiğini biliyoruz" ifadesini kullanan Kraliçe, halktan önerilere uymasısı istedi.



6

CORONAVİRÜS KURBANLARI İÇİN GEÇİCİ MORG

CORONAVİRÜS KURBANLARI İÇİN GEÇİCİ MORG

Londra'da coronavirüs sebebiyle can kayıplarının artması sonrasında soğutuculu çadır, morg olarak kullanılmak için hazırlandı. Sorumlular, neredeyse 100 cesedin muhafaza edileceği geçici morgun hafta sonuna hazır kadar olacağını açıkladı.



7

JOHNSON GERİ ADIM ATMIŞTI

JOHNSON GERİ ADIM ATMIŞTI

Toplumsal bağışıklık kazanılması için coronavirüsün kontrollü bir şekilde yayılması stratejisini takip eden İngiliz hükümeti, eleştirilerin ve toplam can kaybının 277 bini ulaşabileceğine yönelik değerlendirmelerin akabinden politikasında bir takım farklılıklara gitmişti.



8

Başbakan Johnson, pazartesi yaptığı açıklamasında halka gereksiz sosyal temas ile gereksiz seyahatlerden kaçınmaları önerisini yqapmıştı.



9

Halktan bar, restoran ve tiyatro benzeri mekanlara gitmekten kaçınmasını talep eden Johnson, bu çeşit mekanları kapatma doğrutlusunda bir kararı vermek için erken olduğunu belirtmişti.



10

Johnson, özelliklerin bilhassa 70 yaşın üstündekiler, hamileler ve başka hastalığı olanlar için kritik önem taşıdığının altını çizmişti.



11

Devlet, son olarak yeni bir emre kadar bütün okulların kapatılmasına da karar vermişti. Aynı zamanda Londra'da metro hatlarının kısmen kapatılmasına yönelik uygulama da uygulamaya geçmişti. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere bir sonraki duyuruya kadar 40 metro istasyonu kapatılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR