İngiltere Donald Trump Tarafından Sınır Dışı Edilen Filistin Büyükelçisini Ağırladı

İngiltere'nin Ortadoğu Bakanı, Washington'dan birkaç hafta önce kovulan yeni Filistin Büyükelçisini memnuniyetle karşıladı.

25.10.2018-17:39 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-17:35) İngiltere Donald Trump Tarafından Sınır Dışı Edilen Filistin Büyükelçisini Ağırladı

İngiltere'nin Ortadoğu Bakanı, Washington'dan birkaç hafta önce kovulan yeni Filistin Büyükelçisini memnuniyetle karşıladı. Husam Zomlot, geçen aya kadar Başkan Donald Trump tarafından kapatılan Washington DC'deki diplomatik misyonun başındaydı. Eşi görülmemiş bir adımda, Dr Zomlot'un, eşinin ve iki küçük çocuğun vizesi iptal edildi.

Orta Doğu Bakanı Alistair Burt Perşembe günü tweet atarak: “Husam Zomlot'a İngiltere'nin Filistin Misyonu'nun yeni başkanı olarak sıcak bir karşılama sunuyoruz. İngiliz ve Filistin halkı arasındaki ilişkiyi geliştirmek, işbirliğini güçlendirmek ve iki devletli bir çözümün yanı sıra kalıcı bir barışa yönelik çabalara devam etmek için birlikte çalışacağız. " dedi.

Zomlot'un ABD'den sürülmesi, Trump yönetimi tarafından Filistinlilere karşı yapılan bir dizi diplomatik eylemin sonuncuydu. Geçtiğimiz ay Başkan Trump, milyonlarca Filistinli mülteciye yardım etmeye adanmış BM teşkilatı UNRWA'ya ABD finansmanının durdurulduğunu açıkladı. Bu yılın başlarında ABD, İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı; bir karar eleştirmeni, bu adımların iki devletin barış sürecine son vereceğini ileri sürdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal