İngiliz Donanması Dayanışma Adına İki Gemisini Karadeniz'e Gönderecek

İngiliz Donanması'nın Ukrayna ile dayanışma göstergesi olarak mayıs ayında Karadeniz’e iki savaş gemisini göndereceğini Times gazetesi yazdı.

18.04.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-15:39) İngiliz Donanması Dayanışma Adına İki Gemisini Karadeniz'e Gönderecek

Kraliyet Donanması'ndaki kaynaklarına dayandırdığı haberinde Times gazetesi, Ukrayna ve NATO'daki müttefikleriyle dayanışma içerisinde olduğunun işaret ederek, İngiltere’nin, iki savaş gemisini Karadeniz’e göndereceği duyuruldu.

İngiliz gemilerin söz konusu yer değiştirmesi , Ukrayna’nın doğusunda gerilimin son senelerde görülmemiş derecede yükselmesini takip ediyor.

Times’ın, uçak gemisi Queen Elizabeth’te yer alan F-35 jetleri'yle Merlin helikopterlerinin gerekmesi hâlinde Karadeniz’e gönderilen gemilere havadan destek vereceği belirtildi.

Queen Elizabeth uçak gemisinin kendisininse Akdeniz’de kalmaya sürdüreceğini belirtti.

Ukrayna’nın doğusunda gerilimin bir kere daha yükselmesi ve NATO ülkelerinin bazı gemilerini Karadeniz’e yönlendirmesi sebebiyle Rusya da Kırım dahil sınırlarını korumak adına bazı güçlerini bölgeye kaydırmış durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal