İlaç Dozu Fazla Yazılınca Görme ve Duyma Kaybı Yaşadı

Kahramanmaraş'ta kısa bir zaman önce böbrek nakli olan İbrahim Akansu, ilacın miktarının 10 kat fazla yazıldığını, ilacı kullandıktan sonra görme ve duyma kaybı yaşadığını iddia ederek şikayetçi oldu.

18.09.2021-15:14 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-17:02) İlaç Dozu Fazla Yazılınca Görme ve Duyma Kaybı Yaşadı

Kahramanmaraş'ta kısa bir zaman önce böbrek nakli olan 38 yaşındaki İbrahim Akansu, ilacın miktarının 10 kat fazla yazıldığını ve ilacı kullandıktan sonra görme ve duyma kaybı yaşadığını iddia ederek şikayetçi oldu. 

İLACIN DOZU 10 KAT FAZLA YAZILDI

İbrahim Akansu isimli vatandaş, Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 0.5 mikrogram yazılması gereken ilacın 10 kat fazla olarak 5 mikrogram yazıldığını ve ilacı kullandıktan sonra görme ile duyma kaybı yaşadığını iddia etti ve şikayetçi oldu.

2 yıl önce böbrek nakli olan 38 yaşındaki İbrahim Akansu, yapılan nakil sonrasında Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümü'ne sevk edildi. Doç. Dr. O.A. tarafından muayene edilmesinin ardından Akansu'ya ilaç yazıldı. 

GÖRME VE DUYMA KAYBI YAŞADI

Akansu, ilacı kullanmaya başlamasıyla gözlerinde ve kulaklarında rahatsızlık hissetmeye başladı. Giderek artan  görme ve duyma kaybından dolayı hastaneye gitti. Gittiği hastanede bu kaybının kullandığı ilaçlar dolayısıyla olduğu söylendi. Yapılan kontrollere göre ise normalde 0.5 mikrogram yazılması gereken ilacın, kendisine 10 kat fazlası olan 5 mikrogram yazıldığını iddia eden İbrahim Akansu, fazla doz nedeniyle görme ve duyma kaybı yaşadığını ifade etti.

DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

İbrahim Akansu, doktorun bu ihmali dolayısıyla görme ve duyma kaybı yaşadığı ifade ederek Doç. Dr. O.A. ve hastaneden şikayetçi oldu. 

Şu an yaşadığı görme kaybı nedeniyle güneşe bakamadığı için gözlük taktığını ifade eden İbrahim Akansu ''Bunların sorumlusu kim?' diye soruyorum. Doktor 0.5 mikrogram yazması gerekirken dozu 10 kat fazla olarak 5 mikrogram yazmış. Bunun akabinde de gözlerim yüzde 80, kulaklarım da yüzde 70 kaybım oluştu. Bunun için gereken yerlerde hakkımı arayacağım. Emniyete giderek hem hastaneden hem de doktordan şikayetçi oldum." dedi.

Suçlanan doktor ve hastaneden herhangi bir açıklama gelmezken, emniyet soruşturmasının savcılık tarafından incelenmesinin sonrasında dava açılıp açılmayacağının netlik kazanacağı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal