İkinci El Araç Piyasasında Fiyatlar Düşmeye Başladı

Araç sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş geçtiğimiz yıl içerisinde koronavirüs salgınıyla artan ikinci el araç fiyatları yüzünden bu hayallerini gerçekleştirememişti.

18.02.2021-22:33 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-22:33) İkinci El Araç Piyasasında Fiyatlar Düşmeye Başladı

Dünyada salgının yayılma hızının yavaşlama eğilime geçmesinin ardından ikinci el araç piyasasında da fiyatlar düşüşe geçti.
Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl birçok otomotiv firması üretimlerine ara vermişti. Bu sebepten dolayı piyasadaki aşırı talep, ikinci el otomobillerin fiyatlarını yükseltmişti.
Salgının hızının yavaşlamasının ardından ikinci el araç sahibi olmak isteyenlerin beklediği düşüş haberi geldi.

'GALERİCİLER DURUMDAN MEMNUN'

2. el otomobil piyasasındaki düşüşten memnun olan galericiler fiyatlarda yüzde 14'e yakın bir gerilemenin meydana geldiğini ifade ediyorlar.

Otomobil almak için doğru zamanın geldiğini ifade eden galericiler, Kış mevsimi ülkemizde otomobil fiyatlarının düştüğü zamandır diyerek, ikinci el araç fiyatlarının son bir yılın en düşük seviyesinde olduğunu ifade ettiler.

2'nci el oto galerisine fiyatları ve modelleri görmek için gelen Yakup Köstekci (30), "Bir ay öncesine göre uygun ama iki ay sonra ne olacak? Bilemiyoruz. Araca da ihtiyacım var, fiyatlar düşükken almak istedim dedi. Murat Turan (46) da 60-65 bin liraya bir araç almak istediğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal