IKBY Bölge Bakanı Maruf: "Hiçbir Zaman Anayasanın Dışına Çıkmadık"

Irak Türkmen Cephesi IKBY Bölge Bakanı Aydın Maruf, “Irak’ta bir Anayasa var biz o Anayasa içinde siyasetimizi yaparız. Hiçbir zaman anayasanın dışına çıkmadık” dedi.

27.09.2019-18:28 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-18:24) IKBY Bölge Bakanı Maruf: "Hiçbir Zaman Anayasanın Dışına Çıkmadık"

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi ve Irak Türkmen Cephesi'nin düzenlediği "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Türkmenlerin Durumu ve Türkiye" başlıklı konferansta Irak Türkmen Cephesi IKBY Bölge Bakanı Aydın Maruf konuşmacı olarak katıldı.

ETNİK GRUPLARIN İLİŞKİLERİ MASAYA YATIRILDI

Maruf bölgede yaşanan sürece ilişkin tarihi gelişimi anlattı. Öte yandan, bölgedeki Türkmenlerin içinde bulunduğu siyasal durum, Bağdat ile olan ilişkiler, Kerkük'te yaşanan gelişmeler, Yeni Hükümette Türkmenlerin pozisyonu, Türkmenlerin diğer etnik gruplarla olan ilişkileri ve Türkiye ile Türkmenler arasındaki diyalog üzerine konuşma yaptı.

MARUF AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ: 

"Türkmen cephesi, bulunduğu bütün şehirlerde çalışmalarını etkili bir şekilde gerçekleştiriyor. Bölgede yaşayan bugün bir çok öğrencimiz ana dilinde Türkçe eğitim alıyor. Bu süreç içerisinde yaşanan bir çok anlaşmazlık nedeniyle Türkmen Cephesi üzerinde baskılar ve saldırılar oldu. Bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımızı kardeşlerimiz olarak kabul ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu bölgeden çekildikten sonra, Türkmenlerin varlığı diğer bölgeye gelenler tarafından yok edilmeye çalışıldı. Irak'ta bir anayasa var, biz o anayasa içinde siyasetimizi yaparız. Hiçbir zaman anayasanın dışına çıkmadık. Biz her zaman Kürt ve Türkmen kardeşliğine inanan toplumuz. Geçmişte bu iki toplum hep birlikte olmuştur. Bu iki toplum çok önemlidir" .

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal