İhsan Oktay Anar'ın Yeni Romanı Tiamat Ne Zaman Çıkacak?

2014 yılında Galiz Kahraman'ı çıkardıktan sonra suskunluğunu uzunca süre koruyan İhsan Oktay Anar, 2022'de yeni kitabını çıkaracak. İsmi Tiamat olan kitap, şimdiden hayranlarını heyecanlandırmaya başladı.

23.01.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 11.02.2022-16:42) İhsan Oktay Anar'ın Yeni Romanı Tiamat Ne Zaman Çıkacak?

Yazdığı palimpsest tarihi romanlarıyla okuyucuların bakış açılarını genişleten ve hayal dünyasını zorlayan İhsan Oktay Anar, 8 yıldır kitap çıkarmıyordu. 2014 yılında çıkardığı Galiz Kahraman adlı romanından sonra sessizliğini koruyan Anar'ın yeni kitabının detayları ortaya çıkmaya başladı. Tiamat adıyla yayımlanacak olan romanın çıkış tarihi belli oldu.

ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

İhsan Oktay Anar'ın yeni kitabı Tiamat 16 Şubat'ta raflarda yerini alacak. Kitabın kapak çizimini Ali Yaycıoğlu üstleniyor. Kitabın editörlüğünü Everest Genel Yayın Yönetmeni Saadettin Özen yaptı. Kitap ciltli ve ciltsiz olarak iki türlü satışa çıkarılacak. 

FARKLI YAYINEVİNDEN ÇIKACAK

Ege Üniversitesi'nde Felsefe bölümünü bıraktıktan sonra pek fazla insan içine çıkmayan, panel ve söyleyiş gibi etkinliklerde gözükmeyen Anar, 8 yıl sonra yeni kitabıyla geliyor. Daha önce Puslu Kıtalar Atlası', 'Kitab-ül Hiyel', 'Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri', 'Amat', 'Suskunlar', 'Yedinci Gün' ve 'Galîz Kahraman' kitapları İletişim Yayınları tarafından basılmıştı. Şimdiyse yeni kitabı Tiamat'ı bu yıl içerisinde Everest Yayınları'ndan çıkaracak.

Kendisi gibi eşi Özlem Anar da hem felsefe bölümünde akademisyen hem de yazardır. Özlem Anar'ın çıkardığı kitapların Everest Yayınları'ndan olması, İhsan Oktay Anar'ın kararını etkilemiş olabilir. 2020 yılından beri Everest Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini arkeolog, çevirmen ve yazar Saadet Özen yapıyor. 


SON KİTABI 2014 YILINDA ÇIKTI

Çoğunlukla Osmanlı'nın klasik döneminde geçen kitaplarıyla tanınan romancı İhsan Oktay Anar, son kitabı Galiz Kahraman ile Türkiye Cumhuriyeti'ne giriş yaptı. Kitap, Kasımpaşalı bir hırsız olan İdris Amil Efendi'nin doğumundan cezaevine düşüşüne kadarki yolculuğunu anlatıyor.

YENİ KİTABIN KONUSU HENÜZ BELLİ DEĞİL

Son kitabı dışında sürekli olarak Osmanlı'nın klasik dönemlerinden yararlanan ve büyülü bir anlatım tekniğine sahip olan Anar, son kitabında cumhuriyet dönemini anlatması, yeni çıkacak olan kitabın konusu ve geçeceği tarihi daha şüpheli hale getiriyor. 8 yıl sonra ilk kitabını okuyuculara sunacak olan Anar, bundan önce de 8 yıllık bir ara verip 2005'te Efrasiyab'ın Hikayeleri'nden sonra Amat'ı çıkardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal