İftar Sofralarının Vazgeçilmez Tatlısı Güllaç Tarifi

Evlerimizi ve sofralarımızı şenlendiren ramazanın gelmesi beraberinde, iftar sonralarının vaz geçilmez tatlısını güllacı gündeme getirdi. İşte iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi

08.04.2021-12:38 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-12:38)İftar Sofralarının Vazgeçilmez Tatlısı Güllaç Tarifi

Ramazan ayının gelmesi, iftar yemeklerinin vaz geçilmez lezzetlerini akıllara getirdi. Özellikle tatlı severler, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifini araştırmaya başladı.

Ramazan’da tatlılar ister şerbetli ve yoğun olsun ister sütlü ve hafif tatlılar olsun, çayla ya da soğuk içeceklerle günün en lezzetli keyfine dönüşür. Ramazan’da yapılan tatlılar arasında ise ilk akla gelen yumuşacık, gül aromalı süt şerbeti ile güllaç oluyor. Bizde güllaç severler için en lezzetli güllaç tarifini hazırladık.

İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZ TATLISI GÜLLAÇ TARİFİ

Güllaç Tarifi

Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar geleni, bu yolculukta tadını kaybetmeyen güllaç, kalorisi düşük olmasıyla ramazan aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. İçerisindeki cevizler ve üzerine serpeceğiniz Antep fıstıkları ile daha da lezzetlenecek bir tatlı tarifi. Yapımı oldukça kolay olan güllaç tatlısını denemeyi unutmayın. Afiyet olsun

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

-10 yaprak güllaç

-1,5 litre süt

-2 su bardağı şeker

-Çekilmiş ceviz

-2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

-File Fıstık

-Ceviz

-Nar tanesi

Güllaç Yapılışı:

-Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.

-Daha sonra süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.

-Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.

-Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.

-Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.

-Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.

-Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.

-İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.

-Tatlıyı buz dolabında muhafaza ediniz.

-En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

İLİŞKİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar