Güllaç nasıl yapılır? İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi

Ramazan ayının gelmesi, iftar yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerini akıllara getirdi. Özellikle tatlı severler, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifini araştırmaya başladı. İşte püf noktalarıyla güllaç tarifi…

31.03.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-10:42)

Ramazan ayında tatlılar ister şerbetli olsun ister sütlü olsun, çayla ya da soğuk içecekler ile günün en lezzetli keyfine dönüşür. Ramazan’da yapılan tatlılar arasındaysa ilk akla gelen yumuşacık, gül aromalı güllaç oluyor. Bizde güllaç severler için en lezzetli güllaç tarifini hazırladık.

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi

Güllaç için gerekli olan malzemeler:

- 10 yaprak güllaç

- 1,5 litre süt

- 2 su bardağı şeker

- Çekilmiş ceviz

- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

- File Fıstık

- Ceviz

- Nar tanesi

Güllaç nasıl yapılır?

Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Daha sonra süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı mutlaka buzdolabında muhafaza edin en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal