İdari tatil nedir? İdari izin kimleri kapsar? İdari izin hakkında bilgiler

Özellikle kamu personeli tarafından kullanılan idari izin hakkındaki bilgiler son günlerde sıkça araştırılıyor. Peki İdari tatil nedir? İdari izin kimleri kapsar? İdari izin hakkında bilgiler haberimizde...

23.06.2022-08:54 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-08:54) İdari tatil nedir? İdari izin kimleri kapsar? İdari izin hakkında bilgiler

Vatandaşların gündeminde yer alan haberlerden birisi olan idari izin hakkındaki araştırmalar Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber iyiden iyiye hız kazandı. Çalışma hayatlarına devam milyonlarca vatandaş özellikle bayram zamanlarında idari izin ile ilgili merak ettikleri soruları öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki İdari tatil nedir? İdari izin kimleri kapsar?

İdari tatil nedir?

İdari tatil ya da bir diğer adıyla idari izin devlet memurları tarafından kullanılabilen bir izin türüdür. Önceki yıllar içerisinde yürürlüğe giren bir karar olan idari izin kamu çalışanları tarafından özel durumlar kapsamında kullanılan bir izindir. Özel sektörde çalışma hayatına devam edenler idari izinden yararlanamamaktadır. İdari izinden sayılan günler maaşlardan kesilmemektedir.

idari izin

İdari izin kimleri kapsar?

657 sayılı kanuna göre idari izin yalnız kanun kapsamındaki devlet memurları tarafından kullanılmaktadır. İdari izinden özel sektörde görev alan çalışanlar yararlanamamaktadır. Devlet sanatçıları, belediye personeli, sahne sanatçıları da memurların dışında idari izinden yararlanan kamu personelleridir.

İdari izin her ne kadar 657 sayılı kanun kapsamında olsa da bu izin türü adı üzerinde bir idari tatildir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal