İçli köfte nasıl yapılır, hangi bulgurdan yapılır, hangi yöreye aittir? İçli köfte için gerekli malzemeler

Doğu mutfağının iştah kabartan lezzetlerinden biri olan içli köfteyi püf noktalarıyla bir araya getirdik. Derlediğimiz tarifte sofraların aranılan tatlarından biri olan içli köftenin en kolay yapımını bulabilirsiniz. Dışı bulgur kaplama içiyse etli harç ile lezzetlendirilen bu yöresel tat favoriniz olacak.

02.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-17:00)

Kebapçıların şaşmaz mezesi içli köfte, Doğu mutfağına ait bir yemektir. Doğu mutfaklarında yaygınlıkla pişirilen içli köfte kızartarak veya haşlanarak hazırlanmaktadır. İçli köfte bulgur kullanılarak oluşturulan bir kabuğun içerisine etli harç koyulup şekil verilerek pişirilir.

Lezzetiyle damakları şenlendiren içli köfte tarifi

İçli köfte için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı köftelik bulgur

- 2,5 su bardağı su

- Yarım kilo kıyma

- 2 yemek kaşığı irmik

- 1 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 adet yumurta

- 1 tatlı kaşığı tuz

İçli köfte tarifinin iç harcını hazırlamak için gerekli malzemeler:

- Yarım kilo kıyma

- 2 adet orta boy soğan

- 2 su bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 su bardağı ufalanmış ceviz

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

İçli köfte için; ilk olarak soğanları küp küp doğrayın ardından tavanıza eklediğiniz yağ ısındıktan sonra küp küp doğradığınız soğanları tavaya ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Soğanlar kavurulduktan sonra kıymayı ekleyerek soğan ile kıymayı karıştırıp kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salça ekleyerek 3 ila 4 dakika daha karıştırarak iyice kavurun. Baharat, tuz, iri ufalanmış ceviz ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyip hepsini karıştırın. Biraz sonra ocağın altını kapatıp içi soğumaya bırakın.

İçli köfte nasıl yapılır?

İçli köfte tarifi dış harcını hazırlama aşamasına geçin. 2 su bardağı köftelik bulguru 2,5 bardak soğuk suyla ıslatın köftelik bulgur suyu çekinceye kadar bekleyin. Köftelik bulgur suyu çektikten sonra 2 yemek kaşığı irmiği, biber ve domates salçalarını, tuz ve baharatları da ekleyerek 10 ila 15 dakika kadar gerektikçe su ekleyip iyice yoğurun. Ardından da karışıma 1 yemek kaşığı un ekleyerek biraz daha yoğurun. Karışımın, yuvarladığınız zaman elinizde dağılmayacak şekilde kıvamını ayarlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak başparmağınızı ıslatın ve avucunuza aldığınız harcın ortasına delik açmak sureti ile ortasını oyun. Hazırladığınız iç harcını, içini açtığınız bulgurlu harcın içerisine ekleyin sonrasında da ucunu kapatarak limonumsu görünüme ulaşacak şekilde uzatın. Elinizde çevirip için dışarıya çıkmayacağından emin olun. Şekil verdiğiniz içli köfteleri iyice kızdırılmış 1 çay bardağı kadar sıvı yağda teker teker kızartın. İçli köfteyi yanında limon ile servis edebilirsiniz. İçli köfteyi kızartırken yağın bol miktarda ve kızgın olmasına dikkat edin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal