İçişleri Bakanlığı, Tunceli'nin Adının Dersim Yapılması Kararıyla İlgili Soruşturma Başlattı

İçişleri Bakanlığı'nca, Belediye Meclisi tarafından verilen Tunceli adının 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla alakalı soruşturma başlatılarak müfettiş görevlendirildi.

31.05.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-15:23)

İçişleri Bakanlığı tarafından, belediye meclisince verilen Tunceli adının 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla alakalı soruşturma açılarak müfettiş vazifelendirildi.

Tunceli Belediyesi Meclis Üyeleri, geride bıraktığımız günlerde aldıkları kararla belediye girişinde yer alan tabeladan Tunceli yazısının kaldırılıp yerine Dersim tabelasının asılmasını talep etmişti.

İsim değişikliyle alakalı olarak Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, yaptığı açıklamada Valiliğin kararını beklediklerini ifade etmişti.

‘Dersim Belediyesi’ tartışması sürerken TKP, 'tabelanın değiştirilmesinin gündeme gelmesi yersiz olmuştur' açıklamasını yapmıştı. EMEP ise yaptığı açıklamada, “Dersim ismi tarihsel bütünselliği içinde ele alındığında ‘marjinal’ bir siyasal alana sığdırılmayacak kadar manalıdır” demişti.

Belediyenin adını ‘Dersim’ olarak değiştirilmesine dönük aldığı karar, uygulanamadan Valiliğin başvurusu üzerine Erzincan İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal