İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İBB'deki Fazla Araç İddiaları ile İlgili Talimatı Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ihtiyaç fazlası olduğu sebebiyle Yenikapı'da sergilenen araçlarla alakalı "Arkadaşlara talimat verdim, belediye işi şov işi değildir" sözlerini kullandı.

06.09.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-11:56) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İBB'deki Fazla Araç İddiaları ile İlgili Talimatı Verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla ihtiyaç fazlası oldukları sebebiyle Yenikapı'da sergilenen araçlarla alakalı açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mesele bizim sorumluluk alanımızda. Eğer bir kamu zararı varsa biz buna bakarız. Arkadaşlara talimat verdim, belediye işi şov işi değildir" dedi.

İşte Soylu'nun mesele ile alakalı yaptığı açıklama;

"Belediye işi şov işi değildir. Bu söylenir ve incelenir. Eğer böyle bir fazlalık, israf varsa bu ilgili bakanlığa söylenir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararı olabilecek biçimde sergilenmektedir. Yani hizmetten çekilmişlerdir. Eğer bunlar hizmete gerekli değillerse yapman gereken bir eksiltme ortaya koymaktır. Kamu zararına bir şey yapıyorsa, bu da bizim sorumluluğumuzdur, onu da inceleriz."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İBB Başkanı İmamoğlu da mesele ile alakalı yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: "İade edeceğiz. Bir bölümünü bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran'a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o. Bir sıradanlaşma var. 'Ya işte, ne olacak canım, 1000 tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…' Hani diyor ya bir tanesi, 'Nakit para almadık.' Bu da yeni moda! Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap-çavuş ilişkisi sona erecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal