25.03.2020-08:11 (Son Güncelleme:28.03.2024-12:11)


1

Hurma, Arap Yarımadası ve Afrika'da yetişen palmiye türü bir meyvedir. Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan hurmanın tatlı bir tadı vardır. Bol miktarda lif ve A, C, B1 ve B2 vitamini içeriği ile özellikle kansere karşı iyi gelen besinler arasında gösterilir. Vitamin ve mineral kaynağı olan hurmanın faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte hurmanın faydaları...



2

Kansere Karşı Koruyucu Etki Gösterir

Kansere Karşı Koruyucu Etki Gösterir

Hurma, posa kaynağı olan hem de içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde kansere karşı iyi gelen bir besindir.



3

Bağışıklığı Güçlendirir

Bağışıklığı Güçlendirir

İçeriğinde bulunan yüksek antioksidan sayesinde hurma, bağışıklık sistemini güçlendirerek tüm vücut işleyişini düzene sokar.



4

Cildin Sağlığını Korur

Cildin Sağlığını Korur

Cildin ne kadar güzel göründüğünden ziyade ne kadar sağlıklı olduğu önemlidir. Hurma, cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar.



5

Sinir Sistemini Korur

Sinir Sistemini Korur

Hurma içeriğinde bulunan B1, B2 vitaminleri ile sinir sistemini korur. Vitaminler, hücrelerde metabolik reaksiyonlar için gerekli olan organik bileşiklerdir. Çoğu vitamin vücut tarafından üretilme veya vücuttaki üretimi yetersiz kalır. Günde belirli miktarda yiyeceğiniz hurma vitamin açısından size iyi gelecektir.



6

Yorgunluğu Yok Eder

Yorgunluğu Yok Eder

Hurma, uzun süre enerji verir. Gün içerisinde yorgun düşen bedeninizi hurma yiyerek canlandırabilirsiniz. Ramazan aylarının vazgeçilmezi, haline gelen hurma iftarda az miktarda tüketildiğinde vücudu dinlendirici etki gösterir.



7

Kan Üretimini Sağlar

Kan Üretimini Sağlar

Hurma, vücuda kan üretimi sağlar. Akciğerler, oksijeni vücuttaki tüm hücrelere taşıyan bir protein olan hemoglobin ile doludurlar. Tüm hücrelerde oluşan karbondioksiti ise hücrelerden toplayarak akciğerlere taşır ve karbondioksit nefesle dışarı atılır.



8

Kansızlığa İyi Gelir

Kansızlığa İyi Gelir

Çeşitli nedenlerden dolayı vücut az miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi ürettiğinde kansızlık meydana gelir. Hurma ise kansızlığa iyi gelerek vücuttaki enerjiyi arttırır.



9

Kemikleri Güçlendirir

Kemikleri Güçlendirir

Yaşlıların ve çocukların güvenle tüketebileceği hurma kemiklerin güçlenmesini sağlar.



10

Hafızaya İyi Gelir

Hafızaya İyi Gelir

Hurmanın hafıza kaybını engelleyici özelliği bulunmaktadır.



11

Karaciğeri Güçlendirir

Karaciğeri Güçlendirir

Karaciğerinizi güçlendirmek için sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakıp sağlıklı beslenmek yeterli. Hurmada karaciğere iyi gelen besinler arasında yer almaktadır.



12

Verem Hastalığına Karşı Olumlu Etkisi Vardır

Verem Hastalığına Karşı Olumlu Etkisi Vardır

Tüberküloz yani bilinen adıyla verem, yalnızca bir mikrobun neden olduğu, ölüm oranı en yüksek hastalık olarak nitelendirilir. Hurma verem hastalığına karşı oldukça faydalı bir besindir.



13

Anne Sütünü Artırır

Anne Sütünü Artırır

Düzenli olarak tüketilen hurma, anne sütünü artmasını sağlar.



14

Balgam Sökücüdür

Balgam Sökücüdür

Balgam ve iltihap söktürücü özellikleri mukus birikimini azaltır böylece rahat nefes almayı sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR