Van Gölü'ndeki Tekne Faciasında Can Kaybı Artışı

Van Gölü'nde alabora olan tekne faciasında bilanço artıyor. Süregelen aramalar sonunda can kaybı sayısının 1 kişi daha artarak 33'e yükseldiği rapor edildi.

13.07.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-17:28) Van Gölü'ndeki Tekne Faciasında Can Kaybı Artışı

27 Haziran tarihinde Van'ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'a ulaşamaması bir facianın öncesindeki sessizlik olarak nitelendirildi. 

Ardından harekete geçen gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ile etrafında başlatılan arama çalışmalarında tekne Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuş ve 5 kişi tutuklanmıştı.

ÇALIŞMALAR SÜRERKEN, 3 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI
Bahsi geçen tekne ile içinde Jandarma İç Güvenlik Timleri, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Sahil Güvenlik ekipleri, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla Çarpanak Adası açıklarında çalışmalarını sürdürüyor.

ÖLÜ SAYISINDA ARTIŞ
Arama faaliyetlerinin sonucunda yabancı uyruklu oldukları tahmin edilen 3 kişi daha ölü bulunmuştu. Bunun sonucu olarak tekneden cansız çıkamayan kişi sayısı 29 olmuştu.

Cesetler, Van Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarıyla Van Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

CAN KAYBI SAYIS 5 ARTTI
Önceki gün gelen gelen açıklamada Van Gölü'nde kaçak göçmenleri taşırken batan ve Çarpanak Adası açıklarında 106.5 metre derinlikte belirlenen tekneden 5 kişinin ölü bedeninin daha çıkarılmasıyla göçmenlerin sayısı 31 oldu.

1 CANSIZ BEDEN DAHA...
Gün içinde yansıyan bir açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle  çalışma başlatamayan ekipler, gölün yüzeyinde cansız beden oldu. Böylece ulaşılan ceset sayısı 33 oldu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal