Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? 30-31 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Bayramın bitmesiyle birlikte vatandaşlar, Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? 30-31 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? şeklindeki soruların cevabını aradı. Detaylar haberimizde...

27.05.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-10:12) Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? 30-31 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

 

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, bu tarihten sonra günlük yaşantımızda etkili değişiklikler yaşandı. Bunlardan biri de hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edeceğini belirtti. Bayramın bitmesiyle birlikte, vatandaşlar, Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? 30-31 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? şeklindeki sorulara yanıt aradı.

HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanırken, yasağın bitmesiyle birlikte atılacak adım da merak konusu oldu. Şu an için konuyla ilgili olarak net bir karar alınmazken, bu kararın 28 Mayıs Perşembe günü yapılacak olan kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Toplantıya kadar açıklanacak olan vaka sayıları, kararda etkili olacak.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE OLABİLİR?

Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, bayramdan önceki süreçte, yasağın uygulandığı şehir sayısı 15'e düşmüştü. Hafta sonu için olası bir sokağa çıkma yasağının yine bu şehirlerde uygulanması bekleniyor. Bayramdan önceki 4 günlük sokağa çıkma yasağı; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta uygulanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal