HSK, Balyoz Davasına Bakan Hakim ve Savcılar Hakkında Kovuşturma Kararı Verdi

HSK 2. Dairesi, Balyoz davasına bakan ve bütününe yakını FETÖ nedeniyle meslekten ihraç edilen 50 hakim savcı hakkında kritik bir karar aldı. Daire, soruşturma ve yargılama esnasında hukuksuzluk yaptıklarını belirlediği söz konusu hakim savcıların kovuşturulmaları doğrultusunda karar aldı.

19.02.2019-17:50 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-17:46) HSK, Balyoz Davasına Bakan Hakim ve Savcılar Hakkında Kovuşturma Kararı Verdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi'nden Balyoz davasına bakan ve bütününe yakını FETÖ nedeniyle meslekten atılan 50 hakim savcı ile alakalı önemli bir karar çıktı.

Sabah'ın aktardığına göre; Mehmet Yılmaz başkanlığında toplanan 2. Daire, davanın soruşturma ve yargılama aşamasında vazife yapan ve farklı usulsüzlüklere imza atan hâkim savcılarla alakalı HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen Müfettiş Raporu'nu ele aldı.

115 MÜŞTEKİ VAR

Daire, söz hususu hâkim savcılarla alakalı kovuşturma izni verilmesine karar verdi. Dosyada 115 müştekinin yer aldığı bildirildi. Müştekiler içinde Kadir Sağdıç, Dursun Çiçek ve Şafak Yürekli gibi isimler de var.

İŞTE O İSİMLER

Hakkında kovuşturma izni verilen isimler şu şekilde: Abdullah Öztürk, Ali Alçık, Ali Efendi Teksak, Ali Haydar, Alparslan Uz, Bilal Bayraktar, Birol Bilen, Davut Bedir, Dursun Ali Gündoğdu, Eşref Aksu, Fatih Mehmet Uslu, Fikret Seçen, Gökmen Demircan, Hadi Çağdır, Hikmet Şen, Hüseyin Ayar, Hüseyin Kaplan, Hüsnü Çalmuk, İbrahim Balık, İdris Asan, Kazım Kahyaoğlu, Mehmet Berk, Mehmet Ekinci, Mehmet Erdoğan, Mehmet Ergül, Mehmet Hamza Çebi, Mehmet Karababa, Murat Yönder, Mehmet Uğurlu, Menekşe Uyar, Mesut Özcan, Metin Özçelik, Murat Üründü, Mustafa Başer, Mustafa Boz, Muzaffer İren, Nalan Can, Nurullah Çınar, Osman Kaya, Ömer Diken, Resul Çakır, Rüstem Eryılmaz, Sedat Sami Haşıloğlu, Savaş Çelik, Savaş Kırbaş, Seyfettin Mermerci, Süleyman Pehlivan, Vedat Dalda ve Yakup Hakan Günay.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal