Hong Kong'da Protestocular Sokakta!

Hong Kong'da aralıklarla aylardır süren protestolar bugün de devam ediyor. Protestocular polis şiddetine karşı sokağa döküldü. Polis biber gazıyla müdahale de bulundu.

27.10.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 27.10.2019-13:23)

Binlerce protestocu Hong Kong'da yine sokağa döküldü. Aylardır devam eden gösterilerde yaşanan polis şiddetini protesto etmek isteyen vatandaş sokağa çıktı.

Göstericiler ile polis arasında zaman zaman arbede çıktı. Polis tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle göstericilere müdahale etti. Gözaltına alınanlar olduğu belirtiliyor.

Protestocular, "Müslümanlar, gazeteciler ve halkın korunması"nı talep ettiklerini söylüyor. Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen protestolar sırasında Hong Kong polisi bir camiye mavi boyalı tazyikli su sıkmıştı.

Camiye yönelik bu eylemin ardından Hong Kong yöneticileri eleştirilerin hedefi olmuş ve Hong Kong polisi adına Müslümanlardan özür dilemek zorunda kalmıştı.

Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesini öngören yasa tasarısını protesto için haziran ayında başlayan gösteriler geniş kapsamlı bir demokrasi hareketine dönüştü.

Protestocular, kendilerine sert müdahalede bulunan polislerin yargılanması isteğinde bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal