Hollanda Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı Uygulayacak

Kovid-19 pandemisinde dördüncü dalganın tesiri altına giren Hollanda, pazar gününden itibaren her gün akşam saat 17.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlayacak.

28.11.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 28.11.2021-11:35) Hollanda Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı Uygulayacak

Eczane ve süpermarketler gibi çeşitli zorunlu ihtiyaca yönelik işletmeler haricinde pek çok sektör, 28 Kasım Pazar gününden 18 Aralık Cumartesi gününe dek, 3 hafta süresince akşam 17.00 ile sabah 05.00 saatleri aralığında kapalı olacak.

HOLLANDA'DA HÜKÜMET ÖNLEMLERİ SIKILAŞTIRMA YOLUNA GİTTİ

Günlük ortalama olarak pozitif koronavirüs vakası sayısının 25 bine yaklaşmış olduğu ülkede hükümet, önlemleri bir kere daha sıkılaştırma kararı aldı.

Başbakan Mark Rutte'nin yapmış olduğu açıklamaya göre bu uygulama restoranlar, kafeler, berberler de dahil olacak bir şekilde acil ihtiyaca dayalı olmayan dükkanlar, sinemalar, tiyatrolar, müzeler ve eğlence parklarını kapsayacak.

AMATÖR SPORLARA DA İZİN VERİLMEYECEK

Sokağa çıkma yasağı amatör sporlar için de geçerli olacak. 17.00 -05.00 saatleri aralığında antrenman ya da karşılaşmalara izin verilmeyecek.

Başta futbol olmak üzere profesyonel spor dallarında müsabakalar seyircisiz bir şekilde oynanmaya devam edecek.

Süpermarketler ve eczaneler gibi temel gereksinimlere dair iş yerleri ise, akşam saat 20.00'ye kadar açık kalıp işlem yapacak.


KAMUYA AÇIK ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU BULUNUYOR

Yeni süreç içerisinde okullar açık kalacak fakat ilkokullarda 6. sınıftan itibaren ve orta öğretimdeki tüm okullar için öğrencilerin koridor bölgesinde ağız maskeleri takması zorunlu tutulacak.

12 yaşın altında olan çocuklar, hafif bir soğuk algınlığı halinde okula gidemeyecek, evde kalıp test sonucunu bekleyecek.

Sinema, tiyatro ve kamuya açık diğer alanlarda 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uymak ve ağız maskesi takmak bir kere daha zorunlu olacak.

EVDEN ÇALIŞMA TEŞVİK EDİLECEK

Zorunlu haller haricinde evden çalışma teşvik edilecek. Evlere dört kişiden fazla ziyaretçi de kabul edilmemesi önerilecek.

Öncelik yaşlılar, sağlık çalışanları ve risk gruplarına verilmek şartıyla, üçüncü doz koruyucu aşı uygulaması yaygınlaştırılacak. Aşılama çalışmalarına askerler ve öğrenciler de destek sağlayacak.

GİRİŞİMCİLER DESTEKLENECEK

Başbakan Rutte, önlemlerden etkilenecek olan girişimcileri ve sektörleri destekleyeceklerini ifade ederek, cömert ve mümkün olduğunca pratik bir destek programı yürüteceklerini de söözlerne ekleyerek vurguladı.

EV İÇİ ŞİDDET UYARISI

Hollanda Başbakanı Rutte, 'Korona önlemleri sırasında kadına yönelik şiddete de dikkat çekmek istediğini' sözleirne ekleyerek üstünde durdu.

Rutte, ev içi şiddetle karşı karşıya kalan kadınlar ve evde güven içerisinde yaşayamayan çocuklar ile yalnız kalma riski olan yaşlılar için de daha duyarlı olunması çağrısını gerçekleştirdi Başbakan, bu konular ile ilgili olarak resmi makamlarla iletişime geçilmesini talep etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal