Herkes Keskin Nişancı Sanmıştı! Gerçek Ortaya Çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında köprü üzerinde keskin nişancı olduğu iddialarına son nokta koyuldu.

26.07.2017-15:49 - (Son Güncelleme: 26.07.2017-15:53)

Fetö 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2'si polis 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin, 135'i tutuklu 143 şüpheli asker hakkında gerçekleşen 1052 sayfalık iddianame İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan iddianamede köprü üzerinde keskin nişancı olduğu iddialarına da son nokta koyuldu. Keskin nişancı olduğu iddia edilen şeyin aslında kuleye ait üzeri branda ile kapatılmış vinç olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan 15 Temmuz'un katillerine 15 Temmuz videoları izlettirilecek.

Darbeci hain asker görünümlü katillerin ve darbecilere destek sağlayan sanık akrabalarına, üzerinde "Hero" (Kahraman) yazan tişörtlerle duruşma yerlerine gelmeleri, toplumda büyük tepkiye yol açmıştı. Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tek tip kıyafet" mesajından sonra başlattığı çalışmalarını son aşamaya getirirken cezaevinde de ibretlik bir uygulama için hazırlık yapıldığı belirtildi.

15 TEMMUZ İLE YÜZLEŞECEKLER

Sabah gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu FETÖ'cülere karşı cezaevinde yeni hayata geçirilecek o uygulumayı yazdı. Müderrisoğlu, 'Cezaevindeki FETÖ’cü alçakların 15 Temmuz ile yüzleşecek' başlıklı yazısında şunları dile getirdi:

Darbeci eski asker görünümlü katillerin, cezaevinde televizyon izleyebilmeleri üzerindeki tartışmalar esnasındaki, ilave yaptırımlar da münakaşa yapıldı. Darbecilerin, dışarıda olup bitenden haberdar olmalarının, savunma taktiği geliştirmelerine kolaylık sağlayacağı da tartışıldı. Özellikle avukatların, dışarıdan aldıkları akılla format savunma biçimleri geliştirdikleri, cezaevindeki darbecileri zinde tutacak tarzda motive ettikleri, şifreli iletişim dili kullandıkları değerlendiriliyor. Bu kanalın kesilmesi için cezaevi yönetimleri özel önlem alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal