08.07.2020-15:46 (Son Güncelleme:16.04.2024-20:25)


1

Dünya'nın birçok yerinde birbirinden ilginç festivaller düzenleniyor. Bu festivallerden belki de en ilginci Endenozya'daki Yadnya Kasada Festivalidir. Dünya'nın en kalabalık ülkelerinden biri olan Endonezya, doğal güzellikleriyle turistler için cazibe merkezidir. Yerel halkın düzenlediği festivallerden biri olan Yadnya Kasada Festivali de turistler için oldukça ilgi çekici olabiliyor. Sizin için Yadnya Kasada Festivali hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…



2

Yadnya Kasada Festivali'nin hikayesi 15. yy'a dayanıyor. Çocuk sahibi olmayı isteyen ve olmayan bir çift, dağ tanrılarına çocukları olması için yalvarıyor. Bunun üzerine Dağ tanrıları da onlara 24 çocuk veriyor ama 25'ici çocuklarını yanardağa atmaları gerektiğini söylüyor.



3

Böylece 25'ini çocuklarını buradaki yanardağın içerisine atıyorlar. Dağ tanrılarını yatıştırmak için kurban sunma geleneğini günümüzde de devam ediyor.



4

Yanlarında getirdikleri hayvanlar, yiyecekler ya da metal paraları dağa tırmanarak, bereket tanrısı olan Bethor Bromo'ya sunup şükranlarını ifade ediyorlar.



5

Halk yanardağa verdikleri armağanlar sayesinde yıllarının daha bereketli ve huzurlu geçeceğine inanıyor. Aynı zamanda festival boyunca çeşitli dans ritüelleri gerçekleştiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR