05.03.2020-16:11 (Son Güncelleme:19.04.2024-20:59)


1

Kereviz vitamin ve minerallerle doludur, son derece sağlıklı bir besindir. Kereviz suyu, diğer meyve sularının aksine yoğun şeker ve kalori içermemektedir. 1 bardak kereviz suyunda 1 orta boy havuçtan daha az şeker ve kalori bulunur. İşte her sabah 1 bardak kereviz suyu içince vücutta oluşan değişimler…



2

Görme Sorunlarını Önler

Görme Sorunlarını Önler

Kereviz, A vitamini açısından çok zengindir ve bu vitamin iyi bir görüş için kritik bir besindir. Bakteri ve virüslere karşı göz yüzeyini korur. Aynı zamanda A vitamini katarakt gibi yaşa bağlı görme sorunlarının ortaya çıkmasını da önler.



3

Asidik Gıdaları Nötralize Eder

Asidik Gıdaları Nötralize Eder

Kereviz suyunda güçlü alkalize edici özelliklere sahip demir, magnezyum ve sodyum gibi elementler yüksek oranda bulunur. Başka bir deyişle kereviz asidik gıdaları nötralize edebilir, böylece vücudumuzda sağlıklı bir pH dengesini korumayı sağlar. Çok fazla asidik gıda tüketmek kemiklerde bozulma, böbrek taşı, karaciğer ve kalp problemleri gibi çeşitli sağlık problemlerine neden olabilir. Her gün yediğimiz yiyeceklerin büyük bir kısmının asidik olduğu düşünülürse günlük rutine kereviz suyu ekleyerek bu sorunların yaşanmasını engellenebilirsiniz.



4

Kanser Riskini Azaltır

Kanser Riskini Azaltır

Kereviz içerdiği luteolin sayesinde kanser hücrelerini zayıflatır ve tedaviye daha iyi yanıt alınmasına katkı sağlar. Kereviz, Çin tıbbında uzun süredir kanserle savaşta kullanılan bir besindir.



5

Sıvı Dengesini Düzenler

Sıvı Dengesini Düzenler

Kereviz, potasyum bakımından oldukça zengindir ve bu mineral vücutta birçok süreçte önemli bir rol oynamaktadır. Bilim insanları, potasyumun vücudumuzun iyi çalışması için üçüncü en önemli mineral olduğuna inanıyor. Potasyum suda çözünür ve sistemimizde pozitif yüklü bir elektrolit gibi davranarak hücrelerin içindeki su seviyesini düzenler.



6

Tip 2 Diyabeti Önler

Tip 2 Diyabeti Önler

Tip 2 diyabet, günümüzde ciddi bir sağlık sorunudur. 2030'a kadar dünya çapında 400 milyondan fazla insanın bu hastalıktan muzdarip olacağı tahmin ediliyor. İşte tam bu noktada çok fazla K vitamini içeren kerevizin, insüline duyarlılığımızı geliştirdiğini söylemekte fayda var.



7

Folat Bakımından Zengindir

Folat Bakımından Zengindir

Folat, B grubu vitaminlerden biridir ve kemik iliğindeki kırmızı ve beyaz kan hücreleri için önemli bir elementtir. Aynı zamanda karbonhidratları enerjiye dönüştürmede, proteini parçalamada ve DNA üretmede oldukça önemlidir. Yalnızca 1 bardak kereviz suyu 145 mikrogram folat içerir. Bu da erkekler ve kadınlar için önerilen miktarın yüzde 36'sından, hamile ve emziren kadınlar için de yüzde 29'undan fazladır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR