29.09.2020-18:04 (Son Güncelleme:20.04.2024-11:26)


1

Yemeklerin vazgeçilmelerinden olan yeşillikler lezzetli olmalarının yanı sıra oldukça faydalıdır. Yüksek miktarda C vitamini ve antioksidan içeren yeşillikler bu özellikleri sayesinde sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Peki, vücuda ayrı ayrı birçok faydası bulunan bu yeşillikler nelerdir? Her gün mutlaka tüketilmesi gereken yeşillikleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…



2

Hindiba Otu

Hindiba Otu

Hindiba otu, faydaları sayesinde tam bir şifa kaynağıdır. Araştırmalar, hindibanın meme kanseri hücrelerinin gelişimini yavaşlattığını ve prostat kanserine engel olduğunu göstermiştir. Salatalara ekleyip, yemeğini yapabileceğiniz gibi hindibayı çay olarak da tüketebilirsiniz.



3

Marul

Marul

Salataların vazgeçilmezlerinden biri olan marul, çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Marulun saç ve cilt sağlığı başta olmak üzere birçok faydası bulunmaktadır.



4

Maydanoz

Maydanoz

Salatalarda, zeytinyağlılarda, yemeklerde ve poğaça, böreklerde çok sık kullanabileceğiniz maydanozu, atıştırmalık niyetine çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Aynı zamanda günlük tükettiğiniz suyun içerisine ekleyerek ödem atmayı kolaylaştırabilirsiniz.



5

Tere

Tere

Tere, içeriğinde bulunan mineraller sayesinde kadın hastalıklarına karşı birebirdir. Kansızlığın tedavisi edilmesinde tüketilmesi önerilen tere, hafif acı bir tada sahiptir. Salatalara ekleyebileceğiniz bu sebzeyi meyvelerle de tüketebilirsiniz.



6

Karalahana

Karalahana

Karadeniz'in meşhur sebzelerinden biri olan karalahananın Alzheimer hastalığına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Üstelik bu sebzeyi birçok şekilde tüketebilirsiniz: çorba, zeytinyağlı, dolma...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR