'Her Gün Bir Avuç Kuruyemiş Tüketin'

Tüm dünyada etkisini gösteren Coronavirüs salgını nedeniyle bağışıklık sistemini koruyan besinler tüketmek oldukça önemli.

26.03.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-10:09) 'Her Gün Bir Avuç Kuruyemiş Tüketin'

Bu dönemde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde hem pratik hem de sağlıklı ve besleyici atıştırmalıkların başından kuruyemişler geliyor. Yalnız hijyen bakımından oldukça hassas olduğumuz şu günlerde kuruyemişlerin ambalajlı olanını tüketmekte oldukça fayda var.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, "Evde kalarak geçirmeye çalıştığımız bu dönemde çocuklarımız da dahil olmak üzere bağışıklık sistemimizi güçlendirecek gıdaları tüketmeliyiz. Bunların başında kuruyemişler ve kuru meyveler geliyor. Vücudumuzun direnç kazanması için gerekli vitamin ve mineral içeriğine sahip kuru yemişler, ara öğünlerde sağlıklı ve besleyici atıştırmalık olarak da karşımıza çıkıyor." dedi.

‘YARALARIN İYİLEŞTİRİLMESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit "Bağışıklık sistemi hücrelerini artıran A vitamini kaynağı havuç, balkabağı, brokoli, domates, ıspanak, yumurta, marul ayrıca hücre duvarlarına bariyer çeken E vitamini zengini fındık, badem, yer fıstığı, ceviz, ay çekirdeği gibi kuruyemişler beslenme düzeninde mutlaka yer almalıdır çünkü yapılan araştırmalar, özellikle fındık, ceviz, badem ve ay çekirdeği gibi kuru yemişler içerisinde bulunan E vitamininin savunma mekanizmasını güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Çinko yönünden güçlü kabak çekirdeği ve iyi bir çinko ve kalsiyum kaynağı olan badem ise kalsiyum kemik ve diş gelişimi ile birlikte çinko ise DNA, RNA ve çeşitli proteinlerin sentezlenmesinde, yaraların iyileştirilmesinde, bağışıklığın desteklenmesinde önemlidir. İnsan vücudu için son derece önemli bir mineral olan ve bağışıklığı arttıran selenyum; vücudumuzun ve metabolizmanın korunmasında kilit bir rol oynuyor ve kajuda bol miktarda bulunuyor. Vücutta üretilemeyen Omega-3 yağ asidini ise ceviz sayesinde kolayca takviye edebiliriz." ifadesini kullandı.

'HER GÜN BİR AVUÇ KURUYEMİŞ TÜKETİLMELİDİR'

Özellikle badem, fındık, ceviz ve antep fıstığı önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit "Bunların hepsini bir avucu geçmeyecek şekilde bir ara öğünde 2-3 kuru kayısıyla veya kuru erikle yenilebilir. Veya karışık olarak satılan paketli kuruyemişlerden küçük, masum bir avuç şeklinde günde 1 veya 2 defa ara öğün yapılabilir." önerisinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal