14.07.2020-17:04 (Son Güncelleme:25.04.2024-03:31)


1

Ekşimsi tadıyla birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen yeşil elmanın sağlığa olan faydaları oldukça fazladır. Yılın her vaktinde bulabileceğiniz hem lezzetli hem de son derece besleyici bir besin kaynağı olan yeşil elmanın faydalarını sizin için bir araya getirdik. Her gün düzenli olarak 1 adet elma yemenin sağlığa olan faydaları nelerdir? İşte detaylar...



2

Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo Vermeye Yardımcı

Bir yeşil elma yalnızca 80 kaloriye sahiptir ve içeriğinde bol miktarda karbonhidrat ile amino asit bulunmaktadır. Bu sayede tokluk hissini artırarak vücuda enerji verir. Sağlıklı kilo vermek isteyen hemen herkes her gün aç karnına yeşil elma tüketmektedir.



3

Sindirimi Destekler

Sindirimi Destekler

İçeriğindeki lif oranı sayesinde kabızlık gibi sindirim sisteminin zorlanmasına neden olan rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlar.



4

Cilt Sağlığını Korur

Cilt Sağlığını Korur

Yeşil elma, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan anti-oksidanlar içermektedir. Ayrıca sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar. İçeriğindeki antioksidanlar karaciğerin koruyarak düzgün şekilde çalışmasını sağlar.



5

Şeker Hastalığının Önüne Geçer

Şeker Hastalığının Önüne Geçer

Şeker hastalığı olarak bilinen diyabeti önlemeye yardımcı olur. Sabahları aç karnına tüketeceğiniz yeşil elma vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarının azaltılmasını sağlayarak şeker hastalığına karşı korur.



6

Diş Plaklarını Engeller

Diş Plaklarını Engeller

Yeşil elmanın faydalarından biri de dişlerde ki bakteri plaklarının oluşmasını engellemektir. Yeşil elma içerisinde yer alan asitler dişlerin temizlenmesini sağlar, ağızda tükürük oluşmasını artırarak ph seviyesini dengelemeye ve ağız kokusunu engellemeye yardımcı olur.



7

Astımı Önler

Astımı Önler

Düzenli olarak elma suyu tüketmek astım riskini azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR