HDP'den CHP'ye Net Mesaj: 'Öyle Tek Başlarına Bir Şey Yapmalarına Fırsat Vermeyeceğiz'

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 2023 seçimleri hakkındaki açıklamalarında ‘Biz de yönetimde yer alacağız. Öyle tek başlarına çok bir şey yapmalarına fırsat vermeyeceğiz’ diyerek CHP ile ittifakına mesaj verdi.

30.12.2021-13:34 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-13:34) HDP'den CHP'ye Net Mesaj: 'Öyle Tek Başlarına Bir Şey Yapmalarına Fırsat Vermeyeceğiz'

Pervin Buldan, PKK terör örgütü yayın organlarından birine verdiği röportajda, CHP ile olan ittifakına dikkat çekti. Muhalefetin HDP’siz iktidar olamayacağını ifade eden HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, ‘Biz de yönetimde yer alacağız. Öyle tek başlarına çok bir şey yapmalarına fırsat vermeyeceğiz. Muhalefetin birçok konuda karar vermesi gerekiyor. Bizden farklı görüşler ortaya koymak CHP'nin elini güçlendirmez’ dedi. 

MUHALEFET HDP’SİZ İKTİDAR OLAMAZ 

Terör örgütü yayın organlarından birine röportaj veren Pervin Buldan, CHP ile ittifak olduklarını itiraf ederek muhalefetin HDP olmadan iktidar olamayacağını ifade etti. 


CHP GENELLİKLE CESARETSİZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) olaylara karşı farklı tepkilerinin olduğunu ancak genellikle cesaretsiz olduğunu ifade eden HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, ‘Kürtler üzerinden siyaset yapmak, söz söylemek, Kürtlerin hassas olduğu noktalarda, konularda farklı görüşler ortaya koymak muhalefet ya da CHP'nin elini güçlendirmez’ diye konuştu. 

MUHALETİN BİRÇOK KONUDA KARAR VERMESİ GEREKİYOR

İttifak ortağı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin halka yakın gözükmek için AK Parti gibi davrandığına dikkat çeken HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 2023 yılındaki seçimler hakkında açıklama yaptı. Buldan, ‘Muhalefetse muhalefet yapmalı. İktidar ne diyorsa aynısını söylemek bir partiyi muhalefet yapmaz. Aynı noktalarda buluşuyorsanız siz aynı anlayışa sahipsiniz demektir. Muhalefetin birçok konuda karar vermesi gerekiyor: Kürtler kimdir, Kürtler nedir, ne istiyor, Kürt sorunu nasıl çözülür, Kürtlere neden bu kadar baskı var, adaletsizlik yapıyor, bütün bunları CHP başta olmak üzere hesaplaması gerekiyor’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal