HDP Kongresi'nde PKK ve Öcalan Tezahüratı!

HDP, İstanbul'da düzenlediği kongresinde, terör örgütü PKK'nın marşını okuyarak, Abdullah Öcalan lehine tezahüratlarda bulundu. Bu kapsamda yürütülen soruşturmada 12 kişi gözaltına alıındı.

13.12.2021-10:19 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-16:06)

İstanbul'da gerçekleşen HDP İl Kongresinde yaşanan olayla ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah operasyon düzenlendiği öğrenildi. Operasyonda HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Aynı soruşturma kapsamında HDP eski yöneticisi Bakan D.'nin de Kars'ta gözaltına alındığı ve İstanbul'a getirileceği öğrenildi. Küçükçekmece'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde 12 Aralık'ta gerçekleştirilen HDP İstanbul İl Örgütü 4. Olağan Kongresi'nde terör örgütü elebaşını övücü slogan atıldığı ve örgütsel marşlar söylendiğine yönelik tespitler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

NE OLMUŞTU

İstanbul’da düzenlenen HDP Kongresi’nde terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine tezahüratlarda bulunuldu. HDP, İstanbul İl Örgütü 4. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirmek için Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

PKK MARŞI OKUDULAR

İstanbul’da düzenlenen kongreye birçok isim de katıldı. Toplanan kalabalık arasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP'li milletvekilleri ile parti üyeleri de yer aldı. Burada toplanan kişiler, terör örgütü PKK'nın marşını okuyarak, sloganlar attı.

TERÖRİSTBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'I ANDILAR

Devam eden kongrenin ardından terör örgütü başı Abdullah Öcalan'a methiyeler dizen kişiler, bir müddet sonra Öcalan'ın lehine 'Biji Serok Apo' diye bağırmaya başladı. Sosyal medyada yayılan bu görüntüler kısa sürede çok sayıda tepki aldı.

EYLEMLER İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dün İstanbul'da gerçekleşen HDP Kongresi sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kongre esnasında tespit edilen eylemler ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul'da dün HDP tarafından düzenlenen 4'üncü olağan kongrede, PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmıştı. Kongre salonundaki HDP'liler, PKK marşı okuyup ant içmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, kongrede atılan sloganlar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BAŞSAVCILIK DUYURDU

Dün gerçekleşen HDP İstanbul Kongresi'nde yaşanan eylemler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "12.12.2021 tarihinde yapılan HDP İstanbul il kongresinde tespit edilen eylemlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Soruşturma başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal