HDP Binasının Önünde Gerçekleşen Eyleme Dahil Olan Baba Konuştu

Diyarbakır'da evlatlarının dağa kaçırıldığını dile getiren annelerin HDP binası önündeki eylemine dahil olan baba Begdaş konuştu: "Ben ölüm orucuna giriyorum, kimse de beni durduramaz. Ya oğlum ya ölüm."

05.09.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-09:29) HDP Binasının Önünde Gerçekleşen Eyleme Dahil Olan Baba Konuştu

Evlatlarının HDP'li bir grup tarafından dağa kaçırıldığını söyleyerek, önceki gün HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya ile Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in öncülük ettiği oturma eylemine diğer aile bireyleri de dahil oldu.

Akşam vakitlerinde oğlu Yusuf Begdaş'ın (17) dağa kaçırıldığını söyleyerek, eyleme dahil olduğunun belirten baba Celil Begdaş, eylemin gerçekleştiği alana gelerek annelere eşlik etti..

Oğlunun durumuna tahammül edemeyen eşinin rahatsızlanması üzerine eylemi bizzat devam ettireceğini açıklayan Begdaş, "Oğlum Yusuf 5 Mayıs'ta HDP il binasının ikinci katına girdi ve bir daha çıkmadı. 4 aydır ulaşamıyoruz." diye konuştu.

Oğlunu bulmak için ekonomik şartlarını zorlayarak birçok şehre gittiğini belirten Begdaş, "Oğlum için Van, Hatay ve birçok yere gidip aradım ama ulaşamadım. Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyorum, bilsem kendim gider alırım. Ben ve eşim oğlumun kaçırılmasından sonra psikolojik sorunlar yaşıyoruz. Ben harbi Kürt'üm bunlar gibi sahte Kürt değilim. Daha önce yine eylem yaptım ama kimse bana sahip çıkmadı. Benim oğlumu getirsinler, kendi oğulları gitsin." dedi.

Bugünden başlayarak annelerin eylemine dahil olacağını açıklayan Begdaş "Ben ölüm orucuna giriyorum, kimse de beni durduramaz. Ya oğlum ya ölüm. Harbi Kürt bendim, şimdi tiksiniyorum. Oğlum için buraya gelen eşime 'git kendini yak' dediler." diye konuştu.

Daha önceden HDP'li olduğunu fakat beraber çalıştığı arkadaşları tarafından saldırıya maruz kaldığını açıklayan Begdaş, şunları söyledi:

"Ben ve eşim kafayı yedik. Ben kalıpçıyım, emekçiyim. Benim altımda arabam yok, bir evim var. Harbi Kürt benim. 10 yıl partiye çalıştım. Haram olsun onlara. Bu kapıdan bana saldırdılar."

Aynı zamanda çocuğunun hasta olduğunu vurgulayan Begdaş, "Milletvekillerine sesleniyorum, yürekleri varsa gelsinler beraber gidelim. Kendileri özel arabalara binsin ben de akşama kadar oğlumu beslemek için savaşayım onların eline vermek için, var mı böyle bir dünya." dedi.

HDP İl binasının kapatılmasına dikkat çeken Begdaş, "Hani halkın partisiydiler, nerede halkın partisi, niye kapattılar?" diye konuştu.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal