HDP Binasına Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı! Tek Kişinin Yapamayacağı Kadar Kapsamlı Bir Plan

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına geçen gün gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz'ın hayatını kaybetmesine sebep olan saldırı ile alakalı yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Tek kişinin yapamayacağı kadar ayrıntılı bir plan.

18.06.2021-09:54 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-17:42)

İzmir Konak'ta yer alan HDP İzmir İl Başkanlığı binasına geçen gün sabah sularında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Parti binasına saldırı gerçekleştiren Onur G., parti binasında olan 38 yaşındaki Deniz Poyraz'ın yaşamına son verirken, emniyet güçlerinin operasyonu sonucunda gözaltına alındı.

ANNESİNİN YERİNE İŞE GİTMİŞ

Deniz Poyraz'ın, binada çaycılık yapan annesi Fehime Poyraz hastalandığı için bir günlüğüne onun yerine işe gittiği ifade edildi. Deniz Poyraz'ın saldırı esnasında binada tek başına olduğu ortaya çıktı. Savcının inceleme çalışmalarının akabinde Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak için cenaze aracı ile İzmir Adli Tıp morguna götürüldü.

41 KİŞİLİK TOPLANTI SON ANDA İPTAL EDİLMİŞ

İzmir'de gerçekleşen saldırıya tepkiler giderek büyürken, gün yüzüne çıkan son ayrıntılar saldırıya yalnızca bir cinayet olarak bakılamayacağını ortaya çıkardı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "HDP binasındaki cinayet sadece bir cinayet değil!" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, saldırının anlık bir öfke ile değil planlı ve bilinçli bir eylem olduğunu belirtti.

HDP il binasında geçen gün aniden iptal olan 41 kişilik toplantının altını çizen Yılman, toplantı iptal edilmemiş olsa daha korkunç bir durumla karşı karşıya kalabileceğimizi belirtti.

Yılman, Maraş ile Sivas katliamlarının, Başbağlar'ın tekrar canlandırılmasına çalışan bir düşüncenin olduğunu öne sürdü.

SALDIRGANIN İLK İFADELERİ

Diğer taraftan saldırgan Onur G.’nin, olayın ardından yakalandığı ilk anlarda emniyet güçleriyle diyaloğu da kameralara yansıdı. Polis memurunun ne iş yaptığı ve adını sorması üzerine Onur G., “Kemalpaşa’da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye zarar vermedim, bir kişiye ateş ettim” yanıtını verdiği duyuluyor.

Aynı zamanda zanlının, bina etrafında birkaç defa keşif yaptığı, bina içine girdiğinde orada bir kaç kişinin olduğunu düşündüğünü dile getirdiği de belirtildi.

Diğer taraftan sanığın işlemleri sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal