Hazineye Ait Tarım Arazileri İçin 90 Bin Başvuru Gerçekleşti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Bakan Kurum, Hazine arazilerinin çiftçiye kiralanması ve satışına yönelik düzenleme ile şehirlerin hava kalitesinin yükseltilmesi hakkındaki çalışmalarla önemli açıklamalar yaptı.

15.11.2018-13:57 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-13:18) Hazineye Ait Tarım Arazileri İçin 90 Bin Başvuru Gerçekleşti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Bakan Kurum, Hazine arazilerinin çiftçiye kiralanması ve satışına yönelik düzenleme ile şehirlerin hava kalitesinin yükseltilmesi hakkındaki çalışmalarla önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum Hazine'ye ait tarım arazileri için 90 bin kişinin başvurduğunu belirtti.

SON BAŞVURU 19 KASIM'DA

Ortalama 3 milyar 400 milyon metrekare Hazine arazisinin ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden kiralanmasını içeren bir düzenleme yaptıklarına vurgu yapan Kurum, bu düzenlemenin ortalama 218 bin vatandaşı ilgilendirdiğini ifade etti. Kurum, 10 sene kiralama sözleşmesinin yapılabildiğini açıklayarak, '10 senenin sonrasında sözleşmesini uzatabiliyor. Ben bu araziyi satın almak istiyorum diyorsa da araziyi ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden satın alabiliyor.' dedi.

Vatandaşların, bu arazileri aldığı ve kiralama sözleşmesini gerçekleştirdiği zaman Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği bütün yardımlardan faydalanabildiğini belirten Kurum, '218 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu projeye şimdiye kadar ortalama 90 bin vatandaşımız başvurdu. Başvuru süreci de devam ediyor. 19 Kasım'da bitecek.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal