Hazine ve Maliye Bakanı’ndan önemli açıklama: Aralık ayından itibaren her ay enflasyonun düşüşünü izleyeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Geleneksel İftar organizasyonuna katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

10.04.2022-09:59 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-09:59)

Her yıl ramazan ayında MÜSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme dair merak edilenleri cevapladı. Bakan Nebati, "Enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor ve aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak" dedi. 

MÜSİAD'ın ortaya koyduğu performansın, ülkemiz açısından da oldukça değerli olduğunu dile getiren Bakan Nebati, özellikle 90 yıllar ve 2000 yılların başında yaşanan zorluların aşılmasında MÜSİAD’ın oldukça başarılı olduğunu ve geçen 20 yıllık sürede de oldukça güzel işler yaptığının altını çizdi. 

Türkiye’nin pandemi dönemi performansı

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde, zorluklarla karşı karşıya kalındığını ancak birlik ve beraberlik içinde bu süreçlerinde üstesinden gelindiğini belirten Bakan Nebati, 2020 ve 2021 büyüme performanslarından bahsetti. 

Nebati, zorluklarla karşı karşıya kalındığında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi halinde çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını belirterek Türkiye'nin Kovid-19 salgını sürecinde ortaya koyduğu başarılı performansa dikkati çekti.

Türkiye 2021'de yüzde 11 büyüdü, ihracat 225 milyar dolara ulaştı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve tüm olumsuz iddialara rağmen ülkemizin büyüme yolunda devam ettiğine dikkat çeken Bakan Nebati, "yandık, bittik, öldük" şeklindeki söylemlerin aksine Türkiye'nin geçen yıl yüzde 11 büyüdüğünü, kapasite kullanım oranlarının yüzde 80'e geldiğini, ihracatın 225 milyar dolara ulaştı. Savaş geldi, patladı, dengeler bozuldu. Dünya buğday bulmakta, çelik bulmakta, mal taşımakta adeta bir dejavu yaşamaya başladı. Böylesine sıkıntılı bir ortamda yine aynı söylemler başladı, 'yandık, öldük, bittik.' Bu ülke ne yanar ne biter ne ölür. Bu ülke yoluna devam eder. Biz gözlerimizi kapatıp zorlukları görmezlikten gelmiyoruz. Zorluklar var, sıkıntılar var, enflasyonu görüyoruz. Mücadelemiz belli ne yapacağımızı biliyoruz. Tek istediğimiz, kol kola girmek, moral vermek, her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi hissetmek ve hissettirmek. Ticaret dönecek, fabrikalar işleyecek, işler devam edecek. Çalışanlarımız işlerine gidecek. Her zorlukta merak etmeyin kesinlikle bir kolaylık vardır. İnanan bunu bilir. Yeter ki biz işimizi sağlam yapalım. Birbirimize inanalım. Bir olalım, beraber olalım. Zorlukların üstesinden gelinceye kadar ortaya koyacağımız azmi enerjiye dönüştürelim ve bu enerjiyle yolumuza yürüyelim." Şeklinde konuştu. 

Tüm olumsuzluklara rağmen 21.yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olduğuna dikkat çeken Bakan Nebati, küresel krizinin ortasında olduklarını ve birçok şeyde dünya genelinde ciddi sorunlar yaşandığını, bu sorunlarında tüketim fiyatlarına yansıdığını belirtti. 

Sıkıntıların üstesinden geleceğiz

Piyasayı yakından takip ettiklerini ve çalışmalarına devam ettiklerini belirten Nebati, "Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Aralık ayından itibaren düşecek

Ekonomideki dalgalanmalara da değinen Bakan Nebati, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal