Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Ekonomi Çok Daha İyi Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ülke TV - Kanal 7 ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

21.02.2019-00:38 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-08:43) Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Ekonomi Çok Daha İyi Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ülke TV - Kanal 7 canlı yayınına konuk oldu.

SEÇİMLERDEN SONRA EKONOMİ DAHA DA İYİ OLACAK

Bakan Albayrak, seçimlerden sonra ekonominin kötüye gideceğini söyleyenleri yalanlayarak, "O kadar komik ki... Eğer zaten Türkiye'ye yönelik resim bu kadar kötüyse niye seçimden sonrayı beklesin? Tam tersine seçimden sonra seçimden sonra ekonomik göstergeler çok daha iyi olacak." dedi.

ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

İşin psikolojik saldırı kısmına da değinen Bakan Berat Albayrak, "İşin bir de psikolojik boyutu var. 7 TL'den dolar alanlar 10 TL'yi bekliyordu. Ancak şimdi 5 TL'ye indi. Trend aşağı yönde ilerledikçe, bu havayı bozup tersine çevirmeye çalışanlar bu söylentileri yayıyor." diye konuştu. 

FİYATLARDAKİ ARTIŞ ANORMAL

Meyve-sebze fiyatlarındaki artışın anormal olduğunu da belirten Albayrak, "Baktık ki, koordineli bir hareketlenme var fiyatlarda. 1-2 ürün değil. Bahanesi ne? Fırtına, yağmur, çamur... Eee? Bir de baktık ki, 3-5 bin dönüm sera zarar görmüş. Peki tüm Türkiye'de yüzde kaça denk geliyor? Binde 8'e... 5 liralık patlıcan 15 liraya, 6 liralık biber 25 liraya, 3 liralık domates 8 liraya, patates 8 liraya nasıl çıkar bir anda?" ifadelerini kullandı.

TANZİM SATIŞIN FİKİR BABASI CUMHURBAŞKANIMIZDIR

Tanzim satış fikrinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirildiğini vurgulayan Berat Albayrak, "Biz de, halka hizmet şuurundan hareketle, oluşabilecek dengesizlikleri ve fırsatçılığı engelleyecek şekilde Bakanlar Kurulu'nda koordineli bir şekilde tanzim satış adımını attık. Tanzim satışın fikir babası da Cumhurbaşkanımızdır." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal