Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Hayatı Planlamak Gerek
Ergin Külünk
Hayatı Planlamak Gerek
07.04.2020 Salı 10:33

Günün usulüne uyarak millette karşılığı bulan yeni selamla diliyle, “Korona günlerinden” merhabalar efendim. Herkesin bulunduğu durumun İdrakinde olduğuna inancımı paylaşarak sözlerime başlıyorum. Millet olarak tarih boyunca bir çok imtihanı, sabır, metanet, basiret, feraset, azim, gayret ile geçtiğimiz kayıt altındadır.

Bu giriş cümlesinden sonra

İşlerimiz bereketli ola,

Aşlarımız lezzetli ve helal ola.

Bugün kısa bir not paylaşıyoruz;

BAŞARININ İPUÇLARI

“Başarının sırrına dair öğütler zamana, toplumlara, kültürlere ve hatta kişilere göre farklılıklar gösterse de genel-geçer bazı kuralları olduğu bir geçek. Bu konuda o kadar çok şey yazılmış ve çizilmiş ki, insanın biraz da kafası karışıyor. Ancak bazı öyle prensipler var ki, başarıyı yakalayanlar tecrübelerini aktarırken bunlardan vazgeçmiyor. İşte onlara göre başarının yedi anahtarı:

Plân yapın. Hedeflerinize bir plân yapmadan ulaşmaya çalışmak, haritasız ve pusulasız dağlar, vadiler aşamaya çalışmak gibidir.

İşinizi geciktirmeyin. Zamanınızın sonsuz olmadığını hatırlayın. Başarılı insanlar bunun bilincinde olduklarından asla erteleyerek kendilerini kandırmazlar.

Sorumluluk alın. Bu, işinin lideri olan profesyonellerin en önemli karakteridir. Onlar başarısızlıklarından başkalarını sorumlu tutmazlar. İtiraf ederler ve hatalarını düzeltirler.

Uzmanlaşın. En iyilerin neler yaptıklarını inceleyin ve onların yaptıklarını yapın.

Bedel ödemeye hazır olun. Başarılı insanlar, hedeflerine ulaşmak için nasıl bir bedel ödemeleri gerektiğini bilirler. Bunun için ne kadar çaba harcamaları gerektiğini de umursamazlar.

Asla vazgeçmeyin. Bir hedefe ulaşmaya çalışırken, vazgeçmek bir seçenek olmamalıdır. Kendi kendinize şunu sorun: “Şu an yaptıklarım, amacıma ulaşmama yardımcı olacak mı?” Eğer cevabınız “hayır” ise, yardımcı olacak bir şey yapın.
Hayatı isteyerek ve bilerek yaşayın.

Tam anlamıyla işe yarar bir kişi olmak için yapmanız gereken en önemli şey, hayatınızda bir hedef belirlemiş olmanızdır.
Belki de başarılı insanları diğerlerinden ayıran en önemli özellik, hayatlarını “isteyerek” yaşıyor olmalarıdır. Yaptıkları şeyin doğruluğuna inanıyorlar ve dünyaya bu amaçla gelmiş olduklarını hissediyorlar.