Hastalıklardan Korunmanın Tek Yolu Bu

Vücudun ilaçlara karşı direncinin artması sonucu bilim insanları doğal antiviral moleküller üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Yapılan araştırmalar nar suyunun bu moleküller açısından en önemlisinin nar suyu olduğunu ortaya koydu. Peki, nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu neye iyi gelir?

11.07.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-09:40) Hastalıklardan Korunmanın Tek Yolu Bu

Nar suyunun içeriğinde bulunan birçok faydalı biyoaktif bileşen sayesinde oldukça güçlü bir antioksidandır. Uzmanlar her mevsim sağlıklı kalmak için mutlaka tüketilmesi gereken bir destek olduğuna dikkat çekerek, 100 ml. nar suyunun yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 16’sını karşıladığını belirtiyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLIYOR

Prof. Dr. Neriman İnanç, 100 ml. nar suyunun yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 16’sını karşıladığını söyledi. Nar suyunun içeriğinde yoğun olarak B vitamini ve potasyum bulunduğunun altını çizen İnanç, ‘Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor’ ifadelerini kullandı.

VÜCUDUMUZ İLAÇLARA KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANDI

Hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğine dikkat çeken İnanç, narın faydaları hakkında şunları söyledi:

‘Son yıllarda, hastalıklara karşı kullanılan ilaçlara gelişen direnç, bilim insanlarını doğal antiviral moleküller üzerinde araştırma yapmaya teşvik etmiştir. Bu doğal moleküllerden en önemlisi de içerdiği antioksidanlar nedeniyle nar ve nar suyudur.

Nar polifenol özütünün etkisini incelemek amacıyla yürütülen bir çalışmada, narda bulunan antioksidan özellikli polifenollerin, virüslerin kırmızı kan hücrelerinde kümeleşmesini önlediği gösterilmiştir.

Her mevsim yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, hastalıklardan korunmak için nar suyu tüketiminin yararlı olabileceğini unutmamak gerekiyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal