26.06.2020-13:20 (Son Güncelleme:23.04.2024-21:34)


1

Hassas bir cilde sahipseniz cilt bakımı yapmak size büyük ızdıraplar veriyor olabilir. Ancak doğru bakım ürünleri ve uygulamalarla bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Eğer sizde hassas bir cilde sahipseniz haberimizi okumaya devam edin. Çünkü sizin için hassas cilt bakımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattık. İşte detaylar…



2

İçerik Kontrolü

İçerik Kontrolü

Uzmanlar, koku, parfüm, sabun veya yağlarla formüle edilmiş cilt bakım ürünlerinin hassas ciltleri tahriş edebileceğini söylüyor. Dolayısıyla cilt bakım rutininize yeni bir ürün eklemeden önce içeriğini mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.



3

Cilt Temizliği

Cilt Temizliği

Söz konusu hassas ciltler olduğu zaman uygun bir yüz temizleyicisine ihtiyaç vardır. İçeriğinde parfüm, paraben, sabun ve alkol bulunmayan ve dermatoloji uzmanları tarafından hassas ciltler için uygun olduğunu söylenen cilt temizleme ürünlerinden yararlanabilirsiniz.



4

Güneş Koruması

Güneş Koruması

Cilt tipinizden bağımsız olarak cilt bakım rutininizde önemli bir rol oynayan güneş koruma kremlerini kullanmanız gerekir. Özellikle hassas bir cilde sahip olan kişiler bu işlemi asla atlamamalıdır. Uzmanlar, günde 30 ya da daha yüksek bir SPF'ye sahip geniş spektrumlu bir güneş kremi uygulanması gerektiğini belirtmektedir.



5

Sıcak Duştan Uzak Durun

Sıcak Duştan Uzak Durun

Sıcak su, cildinizin faydalı yağlardan faydalanmasını engeller ve kuru hissettirir. Bu nedenle duşa girdiğiniz zaman suyun sıcaklığını düşürerek ılık su ile yıkanın.



6

Nemlendirici

Nemlendirici

Hassas cilde sahip olan kişiler özellikle soğuk kış günlerinde zorluk yaşarlar. Çünkü ciltleri çok fazla kurumaya başlar. Bu nedenle içeriğine bakarak aldığınız güvenli bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Unutmayın ki nemli bir cilt, sağlıklı ve daha genç görünmenizi sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR