Hangi vergi dairesine bağlıyım? Bağlı olduğum vergi dairesini nasıl, nereden öğrenirim? Bağlı bulunduğum vergi dairesi sorgulama ve öğrenme

Sigortalı olarak çalışanlar, iş yeri sahipleri ve kurumlar vergi dairesine bağlıdırlar. Kişiler hangi vergi dairesine bağlı olduğunu öğrenmek için 'Hangi vergi dairesine bağlıyım?' 'Bağlı olduğum vergi dairesini nasıl, nereden öğrenirim?' sorularına yanıt ararlar. işte, bağlı olunan vergi dairesini sorgulama işlemleri..

23.05.2022-23:12 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-23:12) Hangi vergi dairesine bağlıyım? Bağlı olduğum vergi dairesini nasıl, nereden öğrenirim? Bağlı bulunduğum vergi dairesi sorgulama ve öğrenme

Kişi veya kurumlardan alınan vergilerin işlemlerini yapmakla yükümlü olan Vergi Daireleri, devlete bağlı olarak işleyişini sürdürür ve devletin birçok gelirinin sağlanmasına katkıda bulunur.

Sigortalı olarak çalışanlar ile birlikte iş yeri sahipleri ve kurumlar vergi dairesine bağlıdırlar. Vergi borcu ödemeleri yapmak için bazen en yakınınızda bulunan vergi dairelerinden gerçekleştirilemeyebilir. Vergi daireleri kişin ikamet adresine göre belirlendiği için, bu tür işlemleri bağlı olduğunuz vergi dairesinden yapmanız gerekebilir.

Hangi vergi dairesine bağlıyım

Böyle bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda kişiler bağlı olduğu vergi dairesinin araştırmasını yaparlar. Bu kapsamda ise Hangi vergi dairesine bağlıyım? sorusunun yanıtı sorgulanmaya başlar.

Bağlı olduğum vergi dairesini nasıl, nereden öğrenirim?

Bağlı olunan vergi dairesini öğrenmek isteyen vatandaşlar işlemlerini online olarak gerçekleştirebilirler. Bağlı bulunulan vergi dairesi sorgulama ve öğrenme işlemleri ise e-Devlet, Telefon, Şahsen Başvuru, ve Online Sorgulamadır.

Vergi dairenizi e-Devlet üzerinde öğrenmek için kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Gelir İdaresi” yazılır ve vergi borcu sorgulama sayfasından vergi dairesi bilgilerine ulaşılır.

Vergi dairesi bilgisine ulaşabilmek için 444 0 189 numaralı hat kullanılabilir. Müşteri temsilcisinden hangi vergi dairesine bağlı olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Bu yöntemlere erişiminiz olmadığı takdirde herhangi bir vergi dairesine giderek bağlı olduğunuz vergi dairesinin sorgulamasını yapabilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal