13.07.2020-16:16 (Son Güncelleme:19.04.2024-10:47)


1

Hepimiz bitki çaylarının bağışıklık sistemimize önemli faydaları olduğunu biliriz. Her biri vücudun farklı sorunlarına iyi gelen bitki çaylarıdır. Bazen stresli bir günün sonunda yorgunluğumuz geçsin, bazen de rahat bir uyku uyuyabilmek için başvurulur. Peki bitki çaylarının ruh halinizi yansıttığını biliyor musunuz?



2

Biberiye çayı, B, C, D, E ve K vitaminleri ve çok sayıda mineralle güçlü bir antioksidan özelliği taşır. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olmasının yanında vücudunuza bir dinginlik hali verir.



3

Kokusu da kendinizi de oldukça hoş olan lavanta çayı size kısa süreli bir sakinlik hali vermektedir. Diğer bitkilere nazaran etkisini kısa sürse de stresinizi azaltmada başvuracağınız bitki çaylarından biridir.



4

Yüksek C vitamine sahip ve antioksidan içeren kuşburnunu da çay olarak tüketebilirsiniz. Kuşburnu çayı iltihaptan kaynaklı ağrıları azaltır. Bilimsel araştırmalara göre kuşburnu çayını tüketebiliyorsanız cildinizin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olduğu ortaya koyulmuş.



5

Stresli ve kaygılı ruh halinin düzelmesine ve vücutta sakinlik hissi uyandırılmasına yardımcı olur. Melisa çayını günde 2 veya 3 bardak içerek sakin bir uyku uyuyabilirsiniz.



6

Papatya çayı, sakinleştirici ve dinginleştirici etkisiyle ruh sağlığınıza iyi gelen bitki çaylarından biridir. Papatya çayı vücutta dopamin ve serotonin salgılanmasına neden olan olur. Aynı zamanda vücuttaki ağrılara karşı etkilidir. Ayrıca depresyon halindeki bireyler kullanırsa uyumalarını da oldukça kolaylaştıracaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR