28.05.2020-17:28 (Son Güncelleme:25.04.2024-14:01)


1

Cuma namazı bu hafta kılınacak mı sorusu cevabını buldu. Coronavirüs salgını sebebiyle ibadete kapatılan camiler yarın kapılarını açmaya hazırlanıyor... Peki hangi camilerde cuma namazı kılınacak? Hangi camilerde cuma namazı kılınacak? İllerimizin hangi camilerinde cuma namazı kılınacak? İçişleri Bakanlığı, "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında 81 il valiliğine genelge yolladı. Bu genelgeye göre 29 Mayıs’ta cami avlusunda cuma namazı kılınacak. İstanbul’da başta Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii’nde Cuma namazı kılınabilecek. İşte ayrıntılar...



2

İSTANBUL'DA HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

İSTANBUL'DA HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

İstanbul’da başta Süleymaniye, Yeni Camii (Eminönü), Sultanahmet, Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii’nde Cuma namazı kılınabilecek.



3

ANKARA'DA HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

ANKARA'DA HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

Ankara Müftülüğü'den cuma namazı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “29 Mayıs Cuma günü itibari ile cuma namazı aşağıdaki listede Kaymakamlıklarımızca tespit edilen Cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır. Öğle ve ikindi namazları tüm camilerimizde sosyal mesafe kuralına uyularak cemaatle birlikte kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır. Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri gerekmektedir. Cuma namazlarında ilk saftan başlamak üzere oturmaya başlanacak ve son saf dolana kadar bu sıra takip edilecektir. Namaz bitiminde ise en son saftan başlamak üzere sırasıyla cemaatin namaz kılınan alandan ayrılması için gerekli tedbirler alınacaktır. Bu düzenin sağlanması için Vali/Kaymakamlarca il/ilçe müftülerinin önerileri doğrultusunda namaz kılınabilecek her cami ve açık alan için en az beş kişiden müteşekkil "Cuma Heyeti" oluşturulacak ve kolluk personeli görevlendirilecektir.”



4

BİNGÖL'DE HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

BİNGÖL'DE HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

Bingöl Valiliğinden gelen açıklamaya göre, vatandaşların toplu bir şekilde cuma namazı kılması için merkez, belde ve köylerdeki bazı camilerin bahçeleri düzenlendi. Avlularında cuma namazı kılınacak camiler şu şekilde: "Gözer Yeni Yerleşim, İçmeler TOKİ, Medine, Eski Terminal, Hz. Ali, Hz. Osman, Kültür, Hz. Hamza, Şehitlik, TOKİ, Selahaddin Eyyübi, Selim Atala, Karayolları, Üniversite, Said-i Nursi Camisi, Sanayi Sitesi, Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Mevlana, Çayboyu, Fatih, Aşağı ve Yukarı Akpınar Yeni Yerleşim ile belde ve köy camileri." Merkezdeki 39 cami ve belde ile köylerdeki bütün camilerde öğle ve ikindi namazları cemaatle birlikte kılınabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR